Ezt minden autósnak tudnia kell: kiderült, mennyibe kerül jövőre az egynapos autópálya-matrica

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt minden autósnak tudnia kell: kiderült, mennyibe kerül jövőre az egynapos autópálya-matrica

Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfőn az éves bizottsági meghallgatásán árulta el, hogy mennyibe fog kerülni az egynapos autópálya-matrica.

Fontos változást hoz a jövő év az autósoknak, mert egy uniós rendelet miatt 2024-től kezdve a tagállamoknak biztosítaniuk kell a napi matricákat is mind a személyautók, mind a nehézgépkocsik számára - írja a HVG.

Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfőn az éves bizottsági meghallgatásán elárulta, hogy 2024 március 1-től érkezik a 24 órás autópálya-matrica nálunk is, és 5150 forintba kerül majd. Az egynapos matricát a kormány nem magától vezeti be, hanem az Eurovignetta irányelv kötelez rá, ahogy minden uniós tagállamot.

Ez alapján ennek ára nem lehet magasabb, mint az éves (D1) jogosultság árának 9 százaléka. Ennek a kívánalomnak a kormány eleget is tesz, hiszen 3 forinttal a maximális összeg alá lőtte be az árát. Az egynapos matrica nem lesz sokkal olcsóbb, mind a 10 napos, amely jövőre 6400 forintba kerül majd.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

ár

autópálya matrica

bejelentés