Ezt minden autósnak tudnia kell: kiderült, mennyibe kerül jövőre az egynapos autópálya-matrica

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt minden autósnak tudnia kell: kiderült, mennyibe kerül jövőre az egynapos autópálya-matrica

Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfőn az éves bizottsági meghallgatásán árulta el, hogy mennyibe fog kerülni az egynapos autópálya-matrica.

Fontos változást hoz a jövő év az autósoknak, mert egy uniós rendelet miatt 2024-től kezdve a tagállamoknak biztosítaniuk kell a napi matricákat is mind a személyautók, mind a nehézgépkocsik számára - írja a HVG.

Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfőn az éves bizottsági meghallgatásán elárulta, hogy 2024 március 1-től érkezik a 24 órás autópálya-matrica nálunk is, és 5150 forintba kerül majd. Az egynapos matricát a kormány nem magától vezeti be, hanem az Eurovignetta irányelv kötelez rá, ahogy minden uniós tagállamot.

Ez alapján ennek ára nem lehet magasabb, mint az éves (D1) jogosultság árának 9 százaléka. Ennek a kívánalomnak a kormány eleget is tesz, hiszen 3 forinttal a maximális összeg alá lőtte be az árát. Az egynapos matrica nem lesz sokkal olcsóbb, mind a 10 napos, amely jövőre 6400 forintba kerül majd.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

ár

autópálya matrica

bejelentés