Még nem dőlt el a népszerű miskolci látványosság sorsa: vajon, mi lesz a Tündérkerttel?

HelloVidék   
  Megosztom
Még nem dőlt el a népszerű miskolci látványosság sorsa: vajon, mi lesz a Tündérkerttel?

A hatósági vizsgálaton, a miskolci önkormányzaton és a terület bérlőjén is múlik a közkedvelt park sorsa - írja a boon.hu.

Ahogy a portál írja, a park működtetője által Wow-nak nevezett park folymatosan a figyelem középpontjában van, hiszen 2021. őszéig valóban igazi tündérkertként működött: nem csak a meseszép virágok, fák miatt, de turista vonzók voltak a rendezvények, a működő klasszikus körhinta és a kávézó, amely különleges étel- és italélményekkel várta az arra járókat.

Aztán 2021. őszén bezárt a kávézó, a parkban elhelyezett kültéri szobrok eltűntek, a körhintát leállították és vászonnal borították be. Vaszil Gábor, a Tündérkert tulajdonosa akkor még rövid leállásról beszélt. Ez a „rövid leállás” a mai napig tart. A park létezik, de vegetál, és turistavonzó attrakciók sincsenek benne.

A probléma forrása az volt, hogy a park említett gazdája bérli az eredendően Miskolc birtokában lévő területet, de szeretne tulajdonosává válni. Ettől viszont maga az önkormányzat sem zárkózott el. A feloldandó ellentmondás, hogy a terület ivóvízbázis-védelem alatt áll, ezáltal nem eladható. A Tündérkert alatt ugyanis a város egyik ivóvízbázisa, a Tavi-forrás található. A park mellett van a Mivíz Miskolci Vízmű Kft. vízműve, ami a Tavi-forrást kezeli. Éppen ezért vízügyi hatósági vizsgálatnak kell megállapítania, hogy mi a helyzet, hiszen ezen (is) múlik tehát a terület további sorsa. Ezeket a vizsgálatokat folytatták le idén eddig. Már csak a határozat várat magára.

A portál pár hónapje felkereste Vaszil Gábort, a Tündérkert gazdáját, aki elmondta, hogy:

az elvégzett geofizikai mérések szerint a a terület alatt a védő talajréteg elegendő vastagságú és minőségű. Ez alapján megalapozottnak tűnik, hogy a területnek ne kelljen védőterület részének lenni. Minderről a hivatalos vizsgálati eredménynek és az azzal kapcsolatos jelentés mostanában kellene véglegesednie, és akkor a miskolci önkormányzat térfelén pattog a labda.

Hozzátette, legkésőbb jövő tavaszra várható a Tündérkert megújulása. Mint mondta, készen állnak a nyitásra és sok-sok terv is van még a tarsolyukban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

miskolc

tündérkert

miskolci önkormányzat