Beköszöntött a tél az utakon is: erre figyelj, ha elkerülnéd a baleseteket

HelloVidék   
  Megosztom
Beköszöntött a tél az utakon is: erre figyelj, ha elkerülnéd a baleseteket

A biztonságos és balesetmentes közlekedés érdekében arra kéri szűkebb hazánk lakosait a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság, hogy a téli időjárási körülményekhez igazodva vegyenek részt a közúti forgalomban - írja a nool.hu.

Mint írják, Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arra hívta fel a figyelmet, hogy a télies közlekedési viszonyok beköszönte váratlan helyzet elé állíthatják a járművezetőket. Mint mondta, a közlekedésben a téli időszak tudatos felkészülést igényel.

Az eső, havas eső és hó miatt csúszós utak, a rossz látási viszonyok – köd és szürkület – mind nehezítik a közlekedést az elkövetkező időszakban, amelyekhez a gyalogosoknak és a járművezetőknek egyaránt alkalmazkodniuk kell

- emelte ki.

Csak kifogástalan műszaki állapotú járművel induljanak útnak! Elengedhetetlen az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése, de a jól működő ablaktörlő, a jégkaparó esetleg jégoldó spray, a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő is fontos. A deres, havas és párás szélvédő balesetveszélyes, ezért indulás előtt a szélvédőt teljes felületén meg kell tisztítani és párát el kell távolítani

– magyarázta Király-Kollár Ramóna, majd hozzátette:

Téli gumiabroncs nélkül nem szabad útnak indulni. A téli gumiabroncsot nem csupán akkor kell felszereltetni, amikor az első hó leesik, hanem amikor a napi középhőmérséklet tartósan 7 Celsius-fok alatt marad. Ezen kívül érdemes tudni, hogy az elöregedett téli gumik sem alkalmasak közlekedésre. Nemcsak a barázdák megfelelő mélysége lényeges, hanem az anyag állapota is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

közlekedés

autósok

vezetés

téli útviszonyok

téli közlekedés

rendőrség