Beköszöntött a tél az utakon is: erre figyelj, ha elkerülnéd a baleseteket

HelloVidék   
  Megosztom
Beköszöntött a tél az utakon is: erre figyelj, ha elkerülnéd a baleseteket

A biztonságos és balesetmentes közlekedés érdekében arra kéri szűkebb hazánk lakosait a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság, hogy a téli időjárási körülményekhez igazodva vegyenek részt a közúti forgalomban - írja a nool.hu.

Mint írják, Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arra hívta fel a figyelmet, hogy a télies közlekedési viszonyok beköszönte váratlan helyzet elé állíthatják a járművezetőket. Mint mondta, a közlekedésben a téli időszak tudatos felkészülést igényel.

Az eső, havas eső és hó miatt csúszós utak, a rossz látási viszonyok – köd és szürkület – mind nehezítik a közlekedést az elkövetkező időszakban, amelyekhez a gyalogosoknak és a járművezetőknek egyaránt alkalmazkodniuk kell

- emelte ki.

Csak kifogástalan műszaki állapotú járművel induljanak útnak! Elengedhetetlen az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése, de a jól működő ablaktörlő, a jégkaparó esetleg jégoldó spray, a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő is fontos. A deres, havas és párás szélvédő balesetveszélyes, ezért indulás előtt a szélvédőt teljes felületén meg kell tisztítani és párát el kell távolítani

– magyarázta Király-Kollár Ramóna, majd hozzátette:

Téli gumiabroncs nélkül nem szabad útnak indulni. A téli gumiabroncsot nem csupán akkor kell felszereltetni, amikor az első hó leesik, hanem amikor a napi középhőmérséklet tartósan 7 Celsius-fok alatt marad. Ezen kívül érdemes tudni, hogy az elöregedett téli gumik sem alkalmasak közlekedésre. Nemcsak a barázdák megfelelő mélysége lényeges, hanem az anyag állapota is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

közlekedés

autósok

vezetés

téli útviszonyok

téli közlekedés

rendőrség