Horror a Kádár-szigeten: megcsonkították az ikonikus fűzfát, így néz ki most

HelloVidék   
  Megosztom
Horror a Kádár-szigeten: megcsonkították az ikonikus fűzfát, így néz ki most

Aki valaha is járt Aliga II-n, a Kádár-szigeten, csodálattal nézett a fűzfára, amely akár a túlélés szimbóluma is lehetne. Törzse ugyanis egyszer egy viharban megtört, és bár az egészsége megsínylette, de a fában akkor még volt annyi életerő, hogy utána újra káprázatos lombkoronát növesszen és kibírjon minden vihart.

Története és gyönyörűsége miatt sok százan érzelmileg szorosan kötődtek a fához – számol be róla az Aligai Fürdőegyesület Facebook oldalán.

Ahhoz a fához, amely, bár nagyon szurkolunk neki, de valószínűleg már soha nem fog akkora lombkoronát növeszteni, mint eddig. Lomb és ágak nélkül pedig a gyökerek elhalnak, a fa pedig végleg elpusztul, és majd mondhatjuk: még egy természeti kinccsel lett szegényebb Balatonvilágos. Pedig lehetett volna jobb sorsa is. A Kádár-sziget- mint a tómeder része- és így a fűzfánk is Natura2000-es védelem alatt áll. A múltját, korát és szépségét tisztelve lehetett volna ápolni, gondozni, segíteni, hogy minél tovább gyönyörködhessünk még benne

- írja a fürdőegyesület.

Egyesületünket mélységesen elszomorítják a történtek. Az üggyel kapcsolatban megkeressük az illetékes Veszprém Megyei Kormányhivatalt, ám sajnos, amit már letaroltak, azt már sem ők, sem mi nem tudjuk visszahozni. Csak abban bízhatunk, hogy egyszer végre változik ez a barbár szemléletmód

- tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

aligai fürdőegyesület

fűzfa

favágás

utazás

gyász