Horror a Kádár-szigeten: megcsonkították az ikonikus fűzfát, így néz ki most

HelloVidék   
  Megosztom
Horror a Kádár-szigeten: megcsonkították az ikonikus fűzfát, így néz ki most

Aki valaha is járt Aliga II-n, a Kádár-szigeten, csodálattal nézett a fűzfára, amely akár a túlélés szimbóluma is lehetne. Törzse ugyanis egyszer egy viharban megtört, és bár az egészsége megsínylette, de a fában akkor még volt annyi életerő, hogy utána újra káprázatos lombkoronát növesszen és kibírjon minden vihart.

Története és gyönyörűsége miatt sok százan érzelmileg szorosan kötődtek a fához – számol be róla az Aligai Fürdőegyesület Facebook oldalán.

Ahhoz a fához, amely, bár nagyon szurkolunk neki, de valószínűleg már soha nem fog akkora lombkoronát növeszteni, mint eddig. Lomb és ágak nélkül pedig a gyökerek elhalnak, a fa pedig végleg elpusztul, és majd mondhatjuk: még egy természeti kinccsel lett szegényebb Balatonvilágos. Pedig lehetett volna jobb sorsa is. A Kádár-sziget- mint a tómeder része- és így a fűzfánk is Natura2000-es védelem alatt áll. A múltját, korát és szépségét tisztelve lehetett volna ápolni, gondozni, segíteni, hogy minél tovább gyönyörködhessünk még benne

- írja a fürdőegyesület.

Egyesületünket mélységesen elszomorítják a történtek. Az üggyel kapcsolatban megkeressük az illetékes Veszprém Megyei Kormányhivatalt, ám sajnos, amit már letaroltak, azt már sem ők, sem mi nem tudjuk visszahozni. Csak abban bízhatunk, hogy egyszer végre változik ez a barbár szemléletmód

- tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

aligai fürdőegyesület

fűzfa

favágás

utazás

gyász