Fontos bejelentést tett a MÁV: ezt minden ingázónak tudnia kell

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos bejelentést tett a MÁV: ezt minden ingázónak tudnia kell

December 10-től érvényes a MÁV új vasúti menetrendje, aminek kialakításakor figyelembe vették az utasok visszajelzéseit, kéréseit, jelentette be a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.


 

A tájékoztatás szerint az új menetrend kialakításakor a járási egyeztetéseken felül annak az online társadalmi egyeztetésnek a javaslatait is figyelembe vették, amit az Építési és Közlekedési Minisztérium kezdeményezett az utazóközönség érdekében - írja az Infostart.

A lakossági észrevételeket, javaslatokat

  • a Budapest–Székesfehérvár,
  • a Vác–Vácrátót–Aszód,
  • a Pécs–Villány–Magyarbóly,
  • a Budapest–Hatvan,
  • a Budapest–Szolnok–Debrecen,
  • a Debrecen–Tiszalök és
  • a Debrecen–Mátészalka vonalak esetében építették be

A Püspökladány-Biharkeresztes vasútvonal felújításának köszönhetően ütemes menetrend lép életbe, csökken az eljutási idő és naponta 5 pár új vonat indul Nagyváradra. Változás, hogy Budapest és Dunaújváros között bővül a Z42-es vonatok száma, a hétvégi reggelenként gyakrabban indulnak vonatok Szolnokról és Nagykátáról.Azt is kiemelték, hogy a hétvégi éjszakai TramTrain-járatok esetében kedvezőbb lesz a csatlakozás a Budapest-Szeged közötti éjszakai, hajnali vonatokhoz.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

máv

menetrend

vasút