Brutális ítéletidő közeleg: úgy berúgja Tél tábornok az ajtót, hogy beleremeg az ország

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális ítéletidő közeleg: úgy berúgja Tél tábornok az ajtót, hogy beleremeg az ország

A 2023. december 02-án, a 08:15-ig leadott jelentések alapján a gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata országszerte vizes, nedves, vagy a preventív védekezés nyomán sónedves. További időjárás hírek ITT!

Mint azt jelentésében az Útinform írja, az ország nyugati felének túlnyomó részén, a Jászságban, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye egyes részein ködös az idő, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom vármegyében esik, szemerkél az eső, hazánk többi részén borult-felhős az idő. Kiemelik, hogy a gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata országszerte vizes, nedves, vagy a preventív védekezés nyomán sónedves.

Hozzátették: Mohács, valamint Lakitelek térségében rosszak a látási viszonyok, helyenként 100 méter alá csökken a látótávolság, Somogy, Tolna, Fejér és Bács-Kiskun vármegyék területein, valamint Salgótarján és Tatabánya térségében csak közepesek a látási viszonyok, 100-300 m közötti a látótávolság.

Pest vármegye északabbra fekvő területein, illetve Baranya, valamint Tolna megye egyes részein ködfoltokat jeleztek. A Dunántúlon sokfelé, de Nógrád, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék térségében is párás az idő

- közölték a jelentésben.

A Magyar Közút és MKIF mérnökségeinek jelézése kitért arra is, hogy általában szélcsend van, helyenként gyenge a légmozgás, Sátoraljaújhely és Makó térségében élénk (30-39 km/h) szél fúj. A hőmérséklet -1 és 12 C fok között változik. A legalacsonyabb értékeket Győr-Moson-Sopron vármegyében mérték.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.12.02. szombat éjfélig

A nagy területen képződött köd a délelőtt folyamán fokozatosan feloszlik. Északnyugaton a kezdeti átmeneti vegyes halmazállapotú csapadékot (eső, havas eső, néhol ónos eső) havazás váltja, a lehulló tapadó hó mennyisége síkvidéken is meghaladhatja az 5 cm-t (az északnyugati határ felé növekvő mennyiséggel), a magasabban fekvő területeken akár 5-10 cm-t meghaladó tapadó hó hullhat.

A Dunántúli-középhegység térségében kezdetben többfelé várható ónos eső, amit később errefelé is tapadó hó vált (akár >5 cm). A csapadékzóna napközben egyre keletebbre terjed át, ez zömmel esőnek ígérkezik, de hozzávetőlegesen a Pécs-Miskolc vonalig átmeneti havas eső, ónos eső, fagyott eső is előfordulhat.

Viharos szél és hófúvás

Az északnyugatira forduló szél a késő délutáni, esti időszakban viharossá fokozódik, északnyugaton a legerősebb széllökések helyenként meghaladhatják a 70-75 km/h-t, de a magasabban hegyeken ennél erősebb lökések is előfordulhatnak.

Az ország déli, délkeleti területén a hidegfront előterében és mentén zivatarok kialakulásához is kedvezőek lesznek a feltételek. A zivatarokat hódara, apró szemű jég és viharos széllökések (~60-75 km/h) kísérhetik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

útinform

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás jelentés

havazás

ónos eső

szélvihar

tél