Brutális ítéletidő közeleg: úgy berúgja Tél tábornok az ajtót, hogy beleremeg az ország

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális ítéletidő közeleg: úgy berúgja Tél tábornok az ajtót, hogy beleremeg az ország

A 2023. december 02-án, a 08:15-ig leadott jelentések alapján a gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata országszerte vizes, nedves, vagy a preventív védekezés nyomán sónedves. További időjárás hírek ITT!

Mint azt jelentésében az Útinform írja, az ország nyugati felének túlnyomó részén, a Jászságban, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye egyes részein ködös az idő, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom vármegyében esik, szemerkél az eső, hazánk többi részén borult-felhős az idő. Kiemelik, hogy a gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata országszerte vizes, nedves, vagy a preventív védekezés nyomán sónedves.

Hozzátették: Mohács, valamint Lakitelek térségében rosszak a látási viszonyok, helyenként 100 méter alá csökken a látótávolság, Somogy, Tolna, Fejér és Bács-Kiskun vármegyék területein, valamint Salgótarján és Tatabánya térségében csak közepesek a látási viszonyok, 100-300 m közötti a látótávolság.

Pest vármegye északabbra fekvő területein, illetve Baranya, valamint Tolna megye egyes részein ködfoltokat jeleztek. A Dunántúlon sokfelé, de Nógrád, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék térségében is párás az idő

- közölték a jelentésben.

A Magyar Közút és MKIF mérnökségeinek jelézése kitért arra is, hogy általában szélcsend van, helyenként gyenge a légmozgás, Sátoraljaújhely és Makó térségében élénk (30-39 km/h) szél fúj. A hőmérséklet -1 és 12 C fok között változik. A legalacsonyabb értékeket Győr-Moson-Sopron vármegyében mérték.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.12.02. szombat éjfélig

A nagy területen képződött köd a délelőtt folyamán fokozatosan feloszlik. Északnyugaton a kezdeti átmeneti vegyes halmazállapotú csapadékot (eső, havas eső, néhol ónos eső) havazás váltja, a lehulló tapadó hó mennyisége síkvidéken is meghaladhatja az 5 cm-t (az északnyugati határ felé növekvő mennyiséggel), a magasabban fekvő területeken akár 5-10 cm-t meghaladó tapadó hó hullhat.

A Dunántúli-középhegység térségében kezdetben többfelé várható ónos eső, amit később errefelé is tapadó hó vált (akár >5 cm). A csapadékzóna napközben egyre keletebbre terjed át, ez zömmel esőnek ígérkezik, de hozzávetőlegesen a Pécs-Miskolc vonalig átmeneti havas eső, ónos eső, fagyott eső is előfordulhat.

Viharos szél és hófúvás

Az északnyugatira forduló szél a késő délutáni, esti időszakban viharossá fokozódik, északnyugaton a legerősebb széllökések helyenként meghaladhatják a 70-75 km/h-t, de a magasabban hegyeken ennél erősebb lökések is előfordulhatnak.

Az ország déli, délkeleti területén a hidegfront előterében és mentén zivatarok kialakulásához is kedvezőek lesznek a feltételek. A zivatarokat hódara, apró szemű jég és viharos széllökések (~60-75 km/h) kísérhetik.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

útinform

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás jelentés

havazás

ónos eső

szélvihar

tél