Börtön vár a többszörös ámokfutóra: jogosítvány nélkül száguldozott az utakon

MTI   
  Megosztom
Börtön vár a többszörös ámokfutóra: jogosítvány nélkül száguldozott az utakon

Börtönbüntetés várhat arra a zalai férfira, aki jogosítvánnyal soha nem rendelkezett, de több esetben is ámokfutóként menekült az őt üldöző rendőrök elől - tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Jánky Judit közölte: a 44 éves férfit már tavaly tavasszal is mint visszaesőt ítélte el a Nagykanizsai Járásbíróság eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt. Ezt követően a Zalaegerszegi Járásbíróság idén februárban többszörös visszaesőként tiltotta el újból a járművezetéstől, mindezek ellenére rendszeresen közlekedett személygépkocsival a zalai utakon.

Márciusban Teskánd környékén vezette autóját, de a rendőrök felismerték, ezért megkülönböztető jelzést használva próbálták megállítani. A gyanúsított azonban nem lassított, és a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel hajtott tovább Teskándon át Hottóig, de egy földes úton szem elől tévesztették a rendőrök.

A férfit áprilisban Babosdöbréte és Teskánd között próbálták megállítani, amikor újból felismerték, de Bödén egy földút szélén halomban lévő ágaknak hajtott, innen pedig futva menekült be az erdőbe. Pár nappal később elfogták, de ezután Zalaegerszegen ismét volán mögé ült, a rendőrök elől pedig a piros lámpákon is áthajtva újból sikerült elmenekülnie.

Májusban akkor tudták elfogni a férfit, amikor Hottón segéd-motorkerékpárjára ülve meg tudták állítani.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a - bűnismétlés fokozott veszélye miatt letartóztatásban lévő - férfival szemben többrendbeli, eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette miatt emelt vádat, amelyben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

börtön

zala megye

ámokfutó

jogosítvány