Kiadta figyelmeztetését a rendőrség: csak így érdemes a téli időben közlekedni

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadta figyelmeztetését a rendőrség: csak így érdemes a téli időben közlekedni

Télen nem ritka, hogy hirtelen változik az időjárás, az eső a hidegben hamar válhat más halmazállapotúvá. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése alapján eleinte eső, ónos eső, majd havazás is várható az ország különböző területein a következő napokban.

Felhívjuk a gépkocsivezetők figyelmét, hogy közlekedésük során legyenek tekintettel a korlátozott látási viszonyokra, valamint a csúszós utakra és a szokásosnál is óvatosabban közlekedjenek! Járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni, és autójuk megcsúszását még korrigálni tudják

- írták közleményükben.

A havas, jeges, nedves úton javasolt a nagyobb követési távolság tartása, ilyenkor érdemes a kialakult forgalom dinamizmusát követni, és az előzést kerülni.

A szélvédők tisztán tartása és párátlanítása alapvető fontosságú a biztonságos közlekedés érdekében. A gyalogosok észlelése esős, illetve havas időben nehezebb, ezért kérjük, hogy a gyalogos-átkelőhelyeknél vezessenek lassabban, körültekintőbben. Gyalogosan vagy kerékpárral történő közlekedés esetén életmentő lehet a megfelelő fényvisszaverő felszerelés.

Indulás előtt tájékozódjanak a várható időjárásról és az útviszonyokról! Ne feledjék: a téli közlekedés fokozott figyelmet igényel. Amennyiben segítségre szorulnak, haladéktalanul hívják a 112-es segélyhívó számot

- tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

havazás

hóesés

ónos eső

közlekedés