Rengetegen ültek ittasan a volán mögé: ebben a megyében fülelték le a legtöbb szabályszegőt

HelloVidék   
  Megosztom
Rengetegen ültek ittasan a volán mögé: ebben a megyében fülelték le a legtöbb szabályszegőt

Van egy rendőrségi statisztika, amely nemcsak azt mutatja meg, melyik vármegyében ellenőrzik legtöbbször az autósokat, hanem azt is: hol jelez a leggyakrabban alkoholfogyasztást a műszer - írja a vezess.hu.

521 659 alkalommal használtak alkoholszondát járművezetők ellenőrzésére a rendőrök 2023 első tíz hónapjában – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) statisztikáiból. Ahogy a portál írja, egészen meglepő eltéréseket mutatnak a vármegyék a szondáztatások számában. Nógrádban például mindössze 937 a „közlekedésrendészeti szolgálati ág általi alkoholszonda alkalmazások száma” január eleje és október vége között, míg Szolnok vármegyében ugyanezen időszakban 73 075 alkalommal szondáztattak. Az egyik 0,2 százaléka az összes ilyen ellenőrzésnek, míg a másik a 14 százaléka.

Forrás: vezess.hu
Forrás: vezess.hu

De kitértek arra is, hogy összesen 4244 alkalommal mutatott pozitív értéket a szonda tíz hónap alatt, ami az összes ellenőrzés 0,81 százaléka. Ez pedig az öt vármegye, ahol a legtöbbször jelzett pozitív értéket a műszer:

Forrás: vezess.hu
Forrás: vezess.hu

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ittas vezetés

rendőrség

statisztika

alkoholfogyasztás