Továbbra is forrnak az indulatok a magyar-osztrák határnál: ez verte ki a biztosítékot

HelloVidék   
  Megosztom
Továbbra is forrnak az indulatok a magyar-osztrák határnál: ez verte ki a biztosítékot

Hiába működik ismét a Schattendorf/Somfalvát Ágfalvával összekötő úton felállított beléptető rendszer a határátkelő csak azok számára járható, akik megfelelő engedéllyel rendelkeznek.

A Somfalván nyáron speciális, az úttestbe süllyedő pollereket helyeztek el, hogy a határon engedély nélkül ne tudjanak áthaladni az autók. Az engedéllyel rendelkező járműtulajdonosoknak az önkormányzat egy matricát is kiad. Amint ezt a rendszer érzékeli az autó szélvédőjén, a pollerek leengednek, és a kocsi átlépheti a határt - írja az Infostart.

Bár az osztrák-magyar határátkelő közvetlen közelében kialakított sétálóövezet hónapokkal ezelőtt elkészült, az áthajtási jogot ellenőrző, lézeres matricaolvasót ismeretlenek megrongálták, így nem lehetett a rendszert bekapcsolni.

A volksgruppen.orf.at minap megjelent cikke szerint a határátkelő december elseje óta újra járható, de tapasztalataik alapján nincs nagy forgalom a környéken. Mint írják, az önkormányzat szerint eddig mintegy 300 kérelem érkezett a gyalogos zóna autós használatára, és 25 engedélyt már ki is adtak. A kérelmek feldolgozása azért halad lassan, mert minden engedélyt egyenként kell megírni és elküldeni.

A lap beszámolója szerint a magyar ingázók mindenesetre a korábbiakhoz hasonlóan most is csak a határig hajtanak. Ott leparkolnak, átgyalogolnak a határ túloldalára, majd a Somfalván hagyott saját vagy közös autójukkal hajtanak tovább ausztriai munkahelyükre.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

ausztria

határátkelő

vita