Betelet a pohár a kamionosoknál: ennél a határátkelőnél készülnek blokádra

HelloVidék   
  Megosztom
Betelet a pohár a kamionosoknál: ennél a határátkelőnél készülnek blokádra

December 11-e hétfőtől a magyar fuvarozók is demonstrációt terveznek, amely szerint a 4-es főúton Záhony-Csop határátkelő irányába és irányából lassítanák a teherforgalmat.

A szervezők az engedélyt még nem kapták meg, a bejelentés eredményéről a későbbiekben adnak tájékoztatást, a demonstráció egészen újévig, azaz 2023. 12. 31. éjfélig tart majd - számolt be róla a Blikk.

Célja pedig a figyelemfelhívás az Európai Bizottság és a magyar kormány felé az Európai Unió és Ukrajna, valamint Moldova között megkötött, a közúti áruszállítást részben liberalizáló megállapodás azonnali felülvizsgálatának haladéktalan megkezdésének szükségességére.

A tervek szerint a 4. számú főúton a Záhony-Csop határátkelőre tartó, továbbá a Záhony-Csop határátkelőről Magyarország irányába érkező tehergépjárművek forgalmát lassítják a személygépkocsi- és autóbusz-forgalom korlátozása nélkül.

A blokádon óránként 2-2 tehergépjárművet terveznek átengedni mindkét irányban – írja a lap.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

blokád

4-es főút

záhony