Fontos felhívást tettek közzé: ezt mindenképp tudnod kell, ha a Bükk-fennsíkra utaznál

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos felhívást tettek közzé: ezt mindenképp tudnod kell, ha a Bükk-fennsíkra utaznál

A téli csúszós miatt december 8-ától Szilvásváradról a Bükk-fennsíkra vezető út használatát korlátozzák az autós turisták számára. A fennsík táj viszont továbbra is megközelíthető gyalogosan, vagy a bánkúti közúton.

Az autósok biztonsága érdekében 2023. 12.08-tól, korlátlan ideig (várhatóan tavasz kezdetéig), az erdészeti társaság korlátozza az erdészeti útra való behajtást és autós közlekedést, a szilvásváradi Nagyparkoló és az Olasz-kapu közötti erdészeti úton - írta honlapján az EGERERDŐ Zrt.

A fennsíkon az év bármely szakaszában saját bőrünkön érezzük, hogy a szokottnál sokkal hűvösebb idő fogadja a kirándulókat. Télen ez az eltérés még szokatlanabb, hiszen a Bükk erdei „fagyvilágában” merőben más időjárásra számíthatunk, mint a településeken.

Gyakoribb fagyás, sokszor napközbeni kemény mínuszok, nagy hóvastagság, csúszós, fagyos turistautak és erdészeti utak várják az erdőjárókat.

Mint írták: Bükk-fennsík ámulatba ejtő csodavilága tavasszal, nyáron és ősszel, jó útviszonyok között behajtási engedély vásárlása mellett autóval megközelíthető a szilvásváradi erdészeti Nagyparkolóból induló és az Olasz-kapuig tartó erdészeti útszakaszon.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

bükk-fennsík

korlátozás

egererdő erdészeti zrt