Erre minden autósnak figyelni kell: súlyos veszély fenyeget az utakon

MTI   
  Megosztom
Erre minden autósnak figyelni kell: súlyos veszély fenyeget az utakon

Mediterrán ciklon hátoldalán vasárnaptól több fokkal hidegebb levegő árasztja el a Kárpát-medencét, így jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Az esőt pedig ónos eső, majd havazás váltja a Dunántúlon. A HungaroMet Nonprofit Zrt. ki is adta figyelmeztető előrejelzését.

Eljött a téli fordulat

Ahogy az előrejelzésben írják, napközben a Dunántúl több pontján is előfordulhat átmeneti ónos eső (a gyenge havas esőbe, havazásba váltás előtt). Estétől az északkeleti országrészben is megjelenhet gyenge ónos csapadék. Mennyisége jellemzően néhány tized mm-nek ígérkezik.

Havazás

Ma nyugat, északnyugat felől terjeszkedve a Dunántúlon az esőt (illetve az átmeneti ónos esőt) egyre nagyobb területen váltja fel hószállingózás, átmeneti, gyengülő havazás. A halmazállapot-váltást követően a legtöbb helyen gyorsan szűnik a csapadék. Hétfőn már inkább csak a Duna vonalának térségében és délen fordulhat elő hószállingózás, kisebb havazás. A lehulló hó mennyisége várhatóan dél, délnyugat felé haladva növekszik, vastagsága vasárnap éjfélig jellemzően lepel-2 cm között valószínű, de délnyugaton, kiemelten a Dráva mentén a hétfő déli órákig helyenként akár a 3-5 cm-t is elérheti.(A viharossá fokozódó szél néhol hordhatja a havat.) A vasárnap egyre nagyobb területen lefagyhat a korábban lehullott csapadék.

Viharos szél

Ma és hétfőn is főleg a Dunántúl nyugati és középső részén, illetve az ország északkeleti részén nagy területen viharossá fokozódik az északias irányú szél. A legerősebb lökések általában 60-80 km/h között várhatóak, de a magasabban fekvő részeken és a Balaton térségében ezt meghaladóak (80-100 km/h) is előfordulhatnak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

havazás

viharos szél