Beszólt a pofátlan sofőröknek a Magyar Közút: ráfutásos balesetet videóztak az M0-áson

MTI   
  Megosztom
Beszólt a pofátlan sofőröknek a Magyar Közút: ráfutásos balesetet videóztak az M0-áson

Mielőtt levillogod a másikat, nézz eggyel előrébb is - - figyelmeztet sajtóközleményében a Magyar Közút. Nem telt el pár nap januárból, hogy egy újabb tipikus ráfutásos balesetet rögzítettek a kameráik az M0-s autóúton.

Nem telt el pár nap januárból, hogy egy újabb tipikus ráfutásos balesetet rögzítsenek a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerái az M0-s autóúton. A gyorsforgalmi út középső sávjában a kocsisor elkezdett megtorpanni, az autósok többsége figyelt és időben lassított. Ekkor érkezett meg a távolból két kamion, szintén a középső sávban. A felvételeken jól látszik, hogy az első elkezd lassítani, mire a második levillogja. Ezért az első ki is sorolt a külső sávba. A fehér kamion viszont nem lassított, mire észrevette, hogy a kocsisor áll, már késő volt, félrerántotta ugyan a kormányt, de belehajtott a feltorlódott kocsisorba. Több autósnak szerencséje volt, még éppen sávot váltottak a becsapódás előtt. Sajnos nem mindenkinek volt ilyen mázlija, három személyautó is a baleset részese volt, az egyik autóban egy ember ráadásul súlyos sérüléseket szenvedett, érte mentőhelikopter érkezett.

A Magyar Közút ezért arra kéri az autósokat, hogy vezetés közben mindig az utat, a forgalmat figyeljék, számítsanak arra, hogy bármilyen okból lehet akadály előttük, és akkor az ilyen balesetek elkerülhetőek lennének. Azt is vegyék figyelembe, hogy nemcsak mentők, rendőrök és tűzoltók érkezhetnek, hanem például közutas útellenőr, seprős autó vagy mérnökségi jármű, ami a törmelékek eltakarítását végzi. Ezért fontosnak tartják a szakemberek kiemelni a biztonsági folyosó kialakítását és megtartását. A közutas az utolsó, aki elhagyja a helyszínt, és akkor indulhat csak újra a forgalom, ha a szükséges takarítási és helyreállítási munkákat el tudták végezni. Minél később engedik a helyszínhez az autósok őket, annál később tudják felszámolni a károkat.

Az esetről készült videós anyag itt elérhető!

https://www.instagram.com/reel/C187xmioNCB/?igsh=dmRlbWN5cnl3NjV2.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

autópálya

magyar közút

baleset

m0-ás autópálya