Megbénulhat az egész ország: jöhet az újabb sztrájk a Volánnál?

HelloVidék   
  Megosztom
Megbénulhat az egész ország: jöhet az újabb sztrájk a Volánnál?

5107 Volán-sofőr írta eddig alá azt a memorandumot, mely azt szögezi le, hogy a munkáltató nem elégséges bérajánlása után sztrájkolni is kész.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet elnöke, Dobi István elmondta, hogy abban az esetben lesz a decemberihez hasonló sztrájk, ha a buszvezetők hatvan százaléka egyetért a béremelési ajánlag elégtelenségével. Az 5100 buszsofőr most az állomány 49 százalékát jelenti, tehát egyre nagyobb az esélye anna, hogy január 28-29-én újabb munkabeszütetés legyen, ami megbéníthatja a Volánbusz közlekedését - írja a Népszava.

A bérekről jövő kedden, január 16-án tárgyal majd a szakszervezet és a vállalat vezetése. A munkáltató korábban 6-8 százalékos béremelést tervezett, ez mostanra 10-12 százalékosra nőtt. A SZAKSZ viszont 25 százalékos bérfejlesztést tart tárgyalási alapnak, de mint az elnök kijelentette: 20 százalék alá semmiképpen nem megy a tárgyalások során.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

volán

sztájk

bérek