Kiadták a narancs riasztást: ónos eső és hó esik, ezeken az utakon kell vigyázni + térkép

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a narancs riasztást: ónos eső és hó esik, ezeken az utakon kell vigyázni +  térkép

Délen ónos eső, fagyott eső, északon helyenként a hó hullott éjszaka és helyenként kedd reggel az országban. A délelőtt folyamán főként a Tiszántúlon lehet még havazás, illetve ónos eső, fagyott eső, majd ott is fokozatosan - ahogy enyhül az idő - úgy átvált esőbe a csapadék és megszűnik. Délután nyugat felől egyre nagyobb területen naposra fordul az idő - írta a Hungaromet.

Országszerte borult, felhős az időjárás. Szeged környékén ónos esőre, Putnok térségében intenzív havazásra, Baranya vármegye és Szekszárd térségében páralecsapódásra lehet számítani. Az ország keleti felén, valamint a Nyugat-Dunántúlon változóan felhős az idő - írta az Utinform.

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata az országban a síkosságmentesítés hatására javarészt sónedves. Tapolca térségében előfordulhatnak jeges útszakaszok is -jegyezték meg.

Majd hozzátették, az országban jók a látási viszonyok, kivéve Monor és Pécs-felső térségét, ahol a pára következtében 500 m-es a látótávolság. Általában szélcsend van, vagy gyenge a légmozgás. A hőmérséklet -4 és +1 C fok között változik. A legalacsonyabb hőmérsékletet az ország északi részen mérték.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére kedd éjfélig

Kedd kora délelőttig az ország délnyugati felén szórványosan még előfordulhat átmeneti ónos eső. Mennyisége 1 mm alatt alakul.

Borsodban és a Tiszántúlon helyenként a déli órákig előfordulhat gyenge havazás, melyből lepel-1 cm hóréteg is kialakulhat.

A met.hu előrejelzése szerint északkeleti, keleti országrészben havazás valószínű, másutt az ónos esőt, fagyott esőt egyre inkább eső válthatja. A nyugatira, északnyugatira forduló szelet főként az Észak-Dunántúlon kísérhetik erős, a magasabban fekvő helyeken olykor viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +11 fok között valószínű, keleten, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb értékeket. Késő este -4 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

A Hungaromet másodfokú, narancssárga figyelmeztetést már nem tart életben, de számos megyére még elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van életben keddre az ónos eső veszélye miatt, a következő órákban várható csapadék miatt ezekre a területekre riasztást is kiadtak:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

ónos eső