Álrendőr büntetett Hevesben: rengetegen fizették ki neki a kamu bírságot

MTI   
  Megosztom
Álrendőr büntetett Hevesben: rengetegen fizették ki neki a kamu bírságot

Vádat emelt a Füzesabonyi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki rendőrnek adta ki magát és külföldi autósokat büntetett meg az M3-as autópályán - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Gubala Ádám Miklós tájékoztatása szerint a férfi 2022-ben, majd tavaly többször is hivatalos eljárást színlelve külföldi autósokat károsított meg Kál térségében. Az álrendőr a leállósávban állt meg kéken villogó megkülönböztető jelzéssel engedély nélkül felszerelt kocsijával, és nyakában egy okirattal állított meg külföldi rendszámú autókat. Miután elkérte a sofőr iratait, közölte vele, hogy gyorshajtás miatt több tízezer forintra megbünteti.

A sértettek, abban a hiszemben, hogy intézkedő rendőrrel van dolguk, a felszólításnak többnyire eleget tettek, és kifizették a valótlan büntetést. Ám kétszer is előfordult, hogy az elkövető a fizetést vonakodva teljesítőket előállítással, illetve a járművük lefoglalásával fenyegette meg, így ekkor is sikerrel járt.

Az egyik esetben, mivel a gépkocsi vezetőjénél nem volt elég készpénz, a férfi a saját kocsijába ültette át a külföldi állampolgárt és egy gyöngyösi bankautomatához vitte, majd a pénzfelvétel és -átadás után visszafuvarozta az autópálya pihenőhelyén hagyott járművéhez. A járási ügyészség a férfit kétrendbeli, hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolás bűntettével, valamint szabálysértési értékhatárt meg nem haladó, üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolja.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

heves megye

álrendőr

büntetés

bírság