Itt a bejelentés: közvetlen repülőjáratok indulnak a vidéki nagyvárosból Máltára

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: közvetlen repülőjáratok indulnak a vidéki nagyvárosból Máltára

Hosszú idő után újraindul a menetrendszerinti légi közlekedés a pécsi repülőtérről. Egy máltai légitársaság márciustól rendszeres járatokat közlekedtet Münchenből és Máltáról is Pécsre.

A város és a repülőteret üzemeltető cég vezetői azt mondták, hogy sok tárgyalás és egyeztetés előzte meg a sikert, melyet várhatóan újabb desztinációk követnek majd - számolt be róla az ATV Híradó.

A máltai magánlégitársaság gépe délelőtt landolt a pogányi repülőtéren, ezzel jelezve, hogy egy új korszak indul rövidesen. Március második felében rendszeres járatok közlekednek majd München-Pécs és a máltai főváros és a baranyai vármegyeszékhely között.

Heti két járatunk lesz mindkét desztinációra mind Máltára, mind pedig Münchenbe. Ami pedig a jegyárakat illeti, két árat alakítunk ki az egyiket az üzleti utazóknak, ami természetesen módosítható és átfoglalható, a másik fix foglalást pedig turisták vehetik igénybe. Azt tudom mondani a máltai jegyáraink 80 euró környékén mozognak majd

- mondta az ATV Híradó stábjának Simon Cook, az Universal Air vezérigazgatója.

A repülőtér bekapcsolását a nemzetközi légi járatok vérkeringésébe a városba érkező befektetők is nagyon várták már. A turisztikai célok mellett ez is fontos szempont volt, amikor a város és repülőtér vezetői belevágtak az előkészítésbe.

Az első, már menetrend szerint közlekedő járatok március utolsó hetében érkeznek és indulnak Pécsről. A müncheni és a máltai célok mellett várhatóan Korfu lesz a következő cél, ahova Pécsről közvetlenül indul majd légi járat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

repülőjárat

pécs

közlekedés