Meglepő felmérés látott napvilágot: ezek az ország legveszélyesebb útszakaszai

HelloVidék   
  Megosztom
Meglepő felmérés látott napvilágot: ezek az ország legveszélyesebb útszakaszai

Összeállítást készített a Magyar Közút Zrt. (MK), amelyben részletesen listázza az elmúlt évek legveszélyesebb hazai útszakaszait.

Az elemzés három esztendőt ölel fel (2020-2022), és összesen 43 veszélyes helyett találtak lakott területen belül, 60-at pedig azon kívül. A lista szerint:

  • a legveszélyesebb hely az 51-es/510-es út dunavarsányi szakasza és a város környéki része, itt 33 súlyozott balesetet mértek, ugyanis a baleseteket a súlyosságuk alapján vizsgálják.
  • Másodikként a 4-es út szolnoki részét jelölték meg, ahol a súlyozott balesetek száma 27.
  • A harmadik helyezett az M0-s Üllő és Vecsés közti néhány kilométeres szakasza, itt 23 komoly eset történt.

A Vezess.hu beszámolója szerint egyelőre még csak január elejétől november végéig tette közzé az ORFK a legfrissebb, 2023-as baleseti statisztikákat, így 11-11 hónap adatait hasonlították össze 2020-ig visszamenőleg. Ebből a négy évből a tavalyi volt a második legrosszabb összesen 13 194 személysérüléses közlekedési balesettel.

A 103 útszakaszból 79-et baleseti gócpontként tart nyilván az elemzés. Egyszer már összeállították kérésünkre a 2017 és 2019 közötti három esztendőben legveszélyesebbnek bizonyult utak sorrendjét, az akkori adatbázisban kilométerszelvényre pontosan meghatározták a problémás helyeket - írja a Vezess.hu.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

útszakasz

veszély

autó