Felújították Hollókőt: harmincezer turistára számít a falu, ezeket az újdonságokat láthatjuk

MTI   
  Megosztom
Felújították Hollókőt: harmincezer turistára számít a falu, ezeket az újdonságokat láthatjuk

Befejeződött az Ófalu és a vár felújítása a Nógrád vármegyei Hollókőn, az Ófalu gasztronómiai élményközponttal gazdagodik, a falu fölé magasodó várban egyedi, interaktív tartalmakat alakítanak ki; a fejlesztés 1,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Széchenyi 2020 program Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) pályázatán - erről Hollókő önkormányzata tájékoztatta hétfőn az MTI-t.

A beruházás eredményeként néhány éven belül évi 30 ezerrel nőhet a látogatók száma - írták a közleményben, hozzátéve, hogy a falu turisztikai terheltsége nem nő, mert a fejlesztéseknek köszönhetően csökken a szezonalitás. A munkában az önkormányzat konzorciumi partnere volt a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft., a Visit Hungary Nonprofit Zrt. és a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A pályázat célja volt, hogy a szezonalitásnak kevésbé kitett vonzerő jöjjön létre az 1987-től világörökségi címmel rendelkező Ófaluban és környezetében. Mint ismertették: az Ófalu főutcáján, a jelenlegi Vár étterem helyén és környezetében gasztronómiai élményközpont létesült palóc gasztrotörténeti kiállítótérrel, főzőiskolával, kiszolgálóhelyiségekkel.

A beruházás része volt a Dr. Román András Látogatóház bővítése, a Masinás vendéglő és a Millenniumi Emlékpark fejlesztése, valamint a parkoló bővítése. Hollókő Román András közreműködésével került műemlékvédelem alá. Az ő tiszteletére épült meg 2005-ben a nevét viselő látogatóház, mely információs és felfrissülési pont, az épület rendezvényeknek is otthont ad. Az eddigi parkolót további 57 személygépkocsinak elegendő hellyel, illetve 2 akadálymentes, családi parkolóval 257 férőhelyesre bővítették.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hollókő

világörökség

utazás

belföldi turizmus

kirándulás

beruházás