Vége a féktelen száguldozásnak? Hamarosan elárasztják a somogyi várost a sebességmérők

HelloVidék   
  Megosztom
Vége a féktelen száguldozásnak? Hamarosan elárasztják a somogyi várost a sebességmérők

Rendszeres sebességmérés lesz Kaposvár több útján is, az önkormányzat célja a kezdeményezéssel, hogy visszaszorítsák a gyorshajtást.

Nem újabb VÉDA-kapukról van szó, hanem traffiboxokról, amelyeket az önkormányzat helyez majd ki, hogy a gyorshajtást visszaszorítsa. A helyszínekről Szita Károly polgármester beszélt a városi közgyűlés csütörtöki ülésén - számolt be róla a Kaposvár Most.

A város a rendőrséggel egyeztetve négy helyszínt, négy utat jelölt meg, ahol indokolt a balesetek jelentős részéért felelős gyorshajtás visszaszorítása. Szita Károly a közgyűlésen jelentette be, hogy

  • a Töröcskei úton,
  • az Egyenesi úton,
  • a Guba Sándor utcában
  • és a Pécsi utcában

készülhetnek a közlekedők a rendszeres ellenőrzésre.

Kaposvár polgármestere emlékeztetett: a négysávos 67-es út építése idején Kaposfüreden jelentősen megnőtt a forgalom, miután beterelték a forgalmat a településrészre. Az ott élők biztonsága érdekében a város mindkét irányban elhelyezett egy-egy traffiboxot, hogy megelőzze a gyorshajtást. Ezekbe a dobozokba a rendőrség sebességmérő kamerákat helyezett el.

Az intézkedés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a település főutcáján az építkezés idején nem történt jelentősebb közlekedési baleset a nagy személygépkocsis- és teherforgalom ellenére sem.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

kaposvár

gyorshajtás

trafipax