Valóra vált minden túrázó rémálma: holttestet találtak a börzsönyi kirándulók

HelloVidék   
  Megosztom
Valóra vált minden túrázó rémálma: holttestet találtak a börzsönyi kirándulók

Vasárnap kora délután túrázók telefonáltak a 112 segélyhívó számra, hogy a piros kereszt közelében a Kovács patakban egy holttestet találtak. A hívás a Katasztrófavédelem Nógrád megyei ügyeletére érkezett, ahol azonnal riasztották a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot.

A szokolyai bázisról a helyszínre indult két hegyimentő terepjáróval míg egy másik társuk Csóványosról indult gyalog. A helyszínre riasztották a Vámosmikolai önkormányzati tűzoltókat, az Országos Mentőszolgálatot és a Pest Vármegyei Rendőrséget is – számoltak be róla Börzsönyi Speciális Mentők.

A hegyimentőkön kívül a többi sürgősségi jármű csak a Katalin-forrásig tudott behajtani. Az elmúlt időszak esőzései jelentősen feláztatták a talajt ezért még terepjáróval is körülményes volt a helyszín megközelítése. További nehezítés volt a mentőalakulatok számára, hogy a helyszínen nem volt semmilyen térerő lefedettség, ezért műholdképes telefonokat használtak.

A késő estig tartó műveletben a hegyimentők terepjáróval szállították folyamatosan a parkoló és a helyszín között a tűzoltókat, mentősöket, orvosokat, rendőröket és helyszínelőket, valamint a kegyeleti szolgálat munkatársait. A körülményeket a Rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

börzsöny

holttest

mentők

utazás

túrázók

rendőrség

nyomozás