Valóra vált minden túrázó rémálma: holttestet találtak a börzsönyi kirándulók

HelloVidék   
  Megosztom
Valóra vált minden túrázó rémálma: holttestet találtak a börzsönyi kirándulók

Vasárnap kora délután túrázók telefonáltak a 112 segélyhívó számra, hogy a piros kereszt közelében a Kovács patakban egy holttestet találtak. A hívás a Katasztrófavédelem Nógrád megyei ügyeletére érkezett, ahol azonnal riasztották a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot.

A szokolyai bázisról a helyszínre indult két hegyimentő terepjáróval míg egy másik társuk Csóványosról indult gyalog. A helyszínre riasztották a Vámosmikolai önkormányzati tűzoltókat, az Országos Mentőszolgálatot és a Pest Vármegyei Rendőrséget is – számoltak be róla Börzsönyi Speciális Mentők.

A hegyimentőkön kívül a többi sürgősségi jármű csak a Katalin-forrásig tudott behajtani. Az elmúlt időszak esőzései jelentősen feláztatták a talajt ezért még terepjáróval is körülményes volt a helyszín megközelítése. További nehezítés volt a mentőalakulatok számára, hogy a helyszínen nem volt semmilyen térerő lefedettség, ezért műholdképes telefonokat használtak.

A késő estig tartó műveletben a hegyimentők terepjáróval szállították folyamatosan a parkoló és a helyszín között a tűzoltókat, mentősöket, orvosokat, rendőröket és helyszínelőket, valamint a kegyeleti szolgálat munkatársait. A körülményeket a Rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

börzsöny

holttest

mentők

utazás

túrázók

rendőrség

nyomozás