Durva tényeket közölt a Magyar Közút: rengeteg közútkezelő hal meg a figyelmetlen autósok miatt

HelloVidék   
  Megosztom
Durva tényeket közölt a Magyar Közút: rengeteg közútkezelő hal meg a figyelmetlen autósok miatt

Három hét alatt három baleset is történt a Magyar Közút munkaterületein, melyet figyelmetlen autósok okoztak. Két eset személyi sérüléssel is járt, egy fertőszentmiklósi és egy polgári kollégát is csigolyatöréssel szállítottak kórházba - írta a Magyar Közút közleményében.


 

Mindkét helyszínen útmenti növényzetgondozási munkát végeztek a szakemberek. A munkaterületeket megfelelő módon, fényjelzéssel és terelőkúpokkal is előre jelezték a közlekedőknek, a baleseteket okozó vétkes autósok mégis belehajtottak a munkagépekbe és életveszélybe sodorták az úton dolgozókat, saját magukat és a többi közlekedőt is.

2000 óta 21 közútkezelő hunyt el munkavégzés közben, többnyire figyelmetlen autósok miatt. Életerős, kiváló kollégákat, szakembereket, barátokat, családapákat veszített el a társaság. Az elmúlt hetekben történt balesetekben is életveszélybe sodorta a közlekedők figyelmetlensége a közutasokat. Január végén az M0-s autóút déli szektorán, az 5-ös főút csomópontjánál egy személyautó a közútkezelő ütközési energiaelnyelőjének hajtott. Pár nappal ezelőtt pedig Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar vármegye egy-egy mellékúti szakaszán történtek elképesztő esetek.

A balesetekről videót is közzétett a közút a Facebook-oldalán:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar közút

munkavégzés