Vádat emeltek a gondatlan buszsofőr ellen: íme a videó, ahogy kihajt az érkező vonat elé

HelloVidék   
  Megosztom
Vádat emeltek a gondatlan buszsofőr ellen: íme a videó, ahogy kihajt az érkező vonat elé

Közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a buszvezetővel szemben, aki tilos jelzés ellenére haladt át a vasúti átjárón, eközben a sorompót letörte.

A vádirat szerint a férfi 2023. június 9-én, Piliscsév lakott területén kívül vezette az autóbuszt – közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség. A férfi a fénysorompó tilos jelzése, és a csapórúd vízszintes állása ellenére a vasúti átjáróba hajtott úgy, hogy a csapórudat balról, a záróvonalat átlépve, az ellentétes forgalmi sávba áthaladva kikerülte. A sofőr a manőver során nem tartott megfelelő oldaltávolságot a sorompó „a” jelű csapórúdja mellett, ezért az autóbusz jobb oldali hátsó részével annak nekiütközött, emiatt a csapórúd letört és az úttestre zuhant.

Az ütközést követően a sofőr a busszal áthaladt az átjárón, majd megállt és a vasút társaságnál telefonon bejelentette a csapórúd letörését. A bejelentést követően a vasúttársaság a sorompót helyreállította, a cselekmény következtében a vasúti közlekedésben fennakadás, valamint vonatkésés nem történt. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a sofőrrel szemben büntetlen férfival szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

buszsofőr

videó

utazás

tatabánya

vonat

baleset