Özönlöttek a vendégek ezekbe a vidéki városokba télen: de mi lehet a titkuk?

HelloVidék   
  Megosztom
Özönlöttek a vendégek ezekbe a vidéki városokba télen: de mi lehet a titkuk?

A Szallas.hu foglalási darabszámait összesítve a főváros vonzotta a legtöbb utazót a téli időszakban. Budapestet Eger és Pécs követte a dobogón, vendégéjszakákból viszont Pécs helyett Gyula lett a bronzérmes. A téli kikapcsolódások során a többség hotelt választott. Az 1-2 éjszakás tartózkodás volt a leggyakoribb. A téli időszakból egyértelműen a tavalyi év végi ünnep időszak hozta a legtöbbet a konyhára, a vendégéjszakaszám több mint fele decemberben valósult meg. Az összesített bruttó szobaár bevétel alapján az egy főre eső éjszakánkénti átlagár 14 546 forint volt, ami közel 9 százalékos növekedés előző évhez képest.

A portál összesítette a 2023 decemberétől 2024. februárig tartó időszak eredményeit. Az ebbe a dátumtartományba eső távozási napokkal megtett foglalások darabszáma alapján Budapest, Eger és Pécs vezették a belföldi toplistát.

A vendégéjszakák számát összesítve is hasonló a dobogósok rangsora, viszont Pécs helyett Gyula lett a bronzérmes

– ismertette a részleteket Kelemen Lili, a portál sajtószóvivője, aki azt is hozzátette, hogy szinte azonosak a top település listák, ha csak a januári és februári eredményeket vizsgáljuk a tavaly december nélkül.

Télen is a magyar tengert választjuk?

A top turisztikai régiók közül a portál foglalási számai alapján télen Észak-Magyarország, Budapest és vonzáskörzete, valamint Nyugat-Dunántúl voltak a legnépszerűbbek a magyarok körében. Ugyanakkor a legtöbb vendégéjszakát Észak-Magyarország és a Nyugat-Dunántúl után a Balatonon töltötték a magyar vendégek a téli összesítés szerint.

4 csillag, 2 éjszaka, wellness a tuti recept

A szezon foglalásainak 41 százaléka hotelbe, negyede apartmanba, 16 százaléka vendégházba, 15 százaléka panzióba és 3 százaléka egyéb szállástípusba szólt.

Az 1-5 csillagos hoteleket választó vendégek 58 százaléka 4, 37 százaléka 3 csillagos szállást foglalt

– tette hozzá a sajtószóvivő.

Gonda Orsolya, a Szallas.hu értékesítési csapatának vezetője elmondta, hogy a hotel partnerek visszajelzései szerint alapvetően a nagy, 4 csillagos házak azok, akiknek a decemberi ünnepek után is kedvezett a tél. A január és február leginkább a wellness-szállásoknak jelent kimagasló forgalmat, pláne ahol még termálvíz is van. Szabó Zsolt, a portál Programok és Attrakciók Üzletág vezetője megerősítette, hogy az attrakciók közül is a népszerű fürdőket emelné ki az örök klasszikus egri vár mellett. Így például a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő és a hajdúszoboszlói Gyógyfürdő is keresettek voltak.

Az összesített bruttó szobaárbevétel alapján az egy főre eső éjszakánkénti átlagár 14 546 forint volt a télen, ami nem egészen 9 százalék növekedés az előző évhez képest. Az átlagos foglalási hossz 4,72 éjszaka volt.

A foglalásaink 43 százaléka 1, 38 százaléka 2, 13 százaléka 3, 3 százaléka 2, kevesebb mint 2 százaléka pedig 5 vagy annál több éjszakára szólt

– mondta Kelemen Lili.

Az összesítésből az is kiderült, hogy a december hozta a legtöbbet a konyhára: a téli vendégéjszakaszám 52 százaléka decemberben valósult meg, és a foglalások 46 százaléka decemberre szólt. Január 7-ei vagy későbbi távozási dátummal is voltak hosszabb foglalások. Ugyanakkor Gonda Orsolya elmondta, hogy a legtöbb hotel partnernél a téli időszakban a 2 éjszakás tartózkodás volt az átlag, amik főleg a hétvégékre összpontosultak, de a hétköznapokban érkező vendégek sem maradtak tovább.

A legnépszerűbb belföldi úti célok télen a magyarok körében a portál foglalási darabszámai alapján (2023. december - 2024. február)

1. Budapest

2. Eger

3. Pécs

4. Szeged

5. Debrecen

6. Gyula

7. Hévíz

8. Hajdúszoboszló

9. Siófok

10. Zalakaros

A legnépszerűbb belföldi úti célok télen a magyarok körében a portál adatai alapján, vendégéjszakaszám szerint (2023. december - 2024. február)

1. Budapest

2. Eger

3. Gyula

4. Hévíz

5. Hajdúszoboszló

6. Pécs

7. Siófok

8. Szeged

9. Zalakaros

10. Sárvár

A portál téli, belföldi szállásfoglalásainak eloszlása szállástípusonként a magyarok körében:

● hotel: 41,01%

● apartman: 24,57%

● vendégház: 15,88%

● panzió: 14,74%

● egyéb: 3,80%

Népszerű látnivalók attrakciók a portál szerint (itt nincs sorrendiség):

● egri vár

● Gyulai Várfürdő

● Zalakarosi Fürdő

● Gyulai Várfürdő

● Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

● Hévízi Tófürdő

● Festetics-kastély

● Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

● hajdúszoboszlói Gyógyfürdő

● Nyíregyházi Állatkert - Sóstó Zoo

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szállásheklyek

szálláshely

foglalás

téli utazás

téli szálláshelyek