Nem közeledtek az álláspontok: jövőhéten jön az újabb buszos sztrájk a vidéki nagyvárosban

MTI   
  Megosztom
Nem közeledtek az álláspontok: jövőhéten jön az újabb buszos sztrájk a vidéki nagyvárosban

Továbbra sem voltak eredményesek a pécsi helyi közösségi közlekedési vállalat, a Tüke Busz Zrt. és az érdekképviselet közötti bértárgyalások.

A vállalatnál dolgozó autóbusz-vezetők többségét tömörítő érdekképviselet vezetője, Dobi István a SZAKSZ közösségi oldalán jelezte: hétfőtől négy napon át zajló sztrájk indul, mert a vállalat vezetése a munkabeszüntetés megkezdéséig nem ül már velük tárgyalóasztalhoz.

A zömében dízelüzemű, kisebb részt elektromos hajtású buszokkal végzett helyi közösségi közlekedésben a Tüke Busz Zrt. pénteki, közleményében azt írták, hogy március 4-i sztrájkmenetrendben 1738 járat indításával, a normál menetrendhez képest összesen 146 járattal kevesebbel, míg március 5-én, 6-án és 7-én a napi 1363 járat indításával, a normál menetrendhez képest 521 járattal kevesebbel biztosítható az elégséges szolgáltatás.

A társaság továbbra is fontos feladatként kezeli majd a város ipari parkjaiban működő, illetve a kiemelt foglalkoztatók dolgozóinak a műszakváltásokhoz igazodó szállítását, és arra törekednek, hogy a pécsiek minden lehetséges felületen pontos tájékoztatást kapjanak az elégséges menetrendi szolgáltatásról. Minden megállóba figyelemfelhívó tájékoztatást helyeztek ki, a társaság honlapján, a tukebusz.hu-n is részletes sztrájkmenetrendet tettek közzé.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

pécs

sztrájk

buszközlekedés