Elítélték a részeges egri buszsofőrt: 26 kilométert akart ittasan levezetni

MTI   
  Megosztom
Elítélték a részeges egri buszsofőrt: 26 kilométert akart ittasan levezetni

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Gubala Ádám Miklós tájékoztatása szerint a férfit azt követően állította bíróság elé gyorsított eljárásban az Egri Járási Ügyészség, hogy járatával januárban a reggeli csúcsforgalom idején az egri autóbuszállomásról ittasan indult el egy 26 kilométerre lévő településre. A buszon a vezetőn kívül három utas tartózkodott. A sofőrt a rendőrök nem sokkal az indulás után, még a városon belül megállították, így derült fény arra, hogy a férfi alkoholt fogyasztott.

A helyettes szóvivő jelezte: az ügyészség a sofőrt ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolta, melyet a hétfőn megszületett nem jogerős ítélet is alátámasztott. A sofőrrel szemben a bíróság 1 év szabadságvesztést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette és a férfit 4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

eger

buszsofőr

utazás

alkohol

bűncselekmény