Új autópályát adtak át az osztrákok a magyar határnál: már csak 10 km-t kéne építeni hozzá

MTI   
  Megosztom
Új autópályát adtak át az osztrákok a magyar határnál: már csak 10 km-t kéne építeni hozzá

Újabb szakaszát adták át a magyar határhoz vezető osztrák gyorsforgalmi útnak, az S7-esenek – írja a Nyugat.hu. Ez azért fontos a nyugatra tartó magyar autósoknak, mert a jelenleg Körmendet a rábafüzesi határral összekötő M80-as autóútnak ez lesz majd a folytatása.

Közel két éve adták át a Körmendet az osztrák határral Rábafüzesnél összekötő M80-as gyorsforgalmi utat. Az út egészen a magyar-osztrák határ vonaláig készen van, onnan viszont nincs folytatása, így a határ után egyenlőre a régi utakat kell használni Ausztriában - írta a Nyugat.hu.

Az osztrákok már jó ideje tervezik és építik az S7-es gyorsforgalmit, ami az A2-es autópályát köti majd össze az M80-assal Rábafüzesnél. Tavaly április elején elkészült az S7-es alagútja Rudersdorfnál, és az év végén megnyitották az A2-es és Rudersdorf közötti szakaszt. Most újabb szakasz készült el. Szombattól az A2-estől egészen Dobersdorfig használhatják az autósok a gyorsforgalmit - írja az orf.at. Dobersdorf csupán tíz kilométerre van az osztrák-magyar határtól, vagyis ennyi hiányzik még az S7-esből.


Az S7-es autópálya, már csak tíz kilométer hiányzik belőle
Forrás: ASFINAG
Az S7-es autópálya, már csak tíz kilométer hiányzik belőle Forrás: ASFINAG

A gyorsforgalmi befejezését 2025-re tervezik, a jelenlegi tempóval ez minden bizonnyal sikerül is. Ha elkészül az S7-es, akkor össze lehet kötni az M80-asal, és ezzel az M80-ashoz kapcsolódó, tervezés alatt álló M86-os is össze lesz kötve az A2-essel és az európai autópálya-hálózattal.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autópálya

ausztria

vas megye