Kirándulnál? Ezt jó, ha előre tudod: mostantól időben kell lépned a MÁV-nál

MTI   
  Megosztom
Kirándulnál? Ezt jó, ha előre tudod: mostantól időben kell lépned a MÁV-nál

A vasúttársaság a napokban kampányt indít, amelyben felhívja a pedagógusok, az utazásszervezők és a szülők figyelmét az előzetes regisztráció fontosságára - írják honlapjukon.


 

Mivel március 1-jétől a 14 év alattiak, továbbá az előzetesen bejelentett csoportoknál – korosztálytól és létszámtól függően – a kísérők díjmentesen utazhatnak a MÁV-VOLÁN-csoport járatain. A kedvező változásoknak köszönhetően egyre több óvodás csoport és iskolai osztály indul útnak, kihasználva a közösségi közlekedés adta lehetőségeket.

Mindezek hatására az elmúlt időszakban nagymértékben megnőtt a csoportos utazások igénye, száma. Ahhoz azonban, hogy ezek az utazások gond nélkül, csoportlemaradás nélkül megvalósulhassanak, elengedhetetlen az előzetes bejelentés és regisztráció, hogy a szolgáltatók felkészülhessenek a szokásosnál nagyobb kapacitást igénylő helyzetek kiszolgálására.

Az új tarifarendszerben kiemelten fontossá vált a nagy létszámú utazások előzetes bejelentése: mindez a kísérők ingyenes utazása miatt kötelező, az utaslemaradások elkerülése érdekében pedig szükséges.

A vasúttársaság a napokban kampányt indít, amelyben felhívja a pedagógusok, az utazásszervezők és a szülők figyelmét az előzetes regisztráció fontosságára.

A regisztrációhoz szükséges összes tudnivaló egy helyen megtalálható a vasúttársaság www.mav.hu/csoportos oldalán, ahol néhány adat megadása után gyorsan és kényelmesen bejelenthető a tervezett utazás is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

máv

utazás