Ezt minden ingázónak tudnia kell: így változik hamarosan a közlekedés a főváros és a Balaton között

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt minden ingázónak tudnia kell: így változik hamarosan a közlekedés a főváros és a Balaton között

Fontos változások lépnek életbe hamarosan Balatonfüred és a főváros közlekedése között.

Május 1-től Budapest és a Balaton északi parti települései közötti eljutáshoz már a vasút igénybevételét javasolja az utazóközönségnek a MÁV-Volán Csoport. A volanbusz.hu oldalon megjelent változások nyomán az alábbi változások lépnek majd életbe:

  • A Tihanyi-félsziget a 7355-ös busszal érhető el, amely az InterCity vonatokhoz csatlakozva indul Balatonfüredről Tihany felé.
  • A 1190-es jelzésű, Budapest – Balatonalmádi – Balatonfüred – Keszthely – Hévíz útvonalon közlekedő buszok május 1. után csak Balatonfüred és Hévíz között, a tó északi partján közlekednek, Budapest és a Balaton északi partja között a vasút igénybevételét javasolják. Ezeken a járatokon kiegészítő jegy megváltása nélkül lehet majd utazni. (További változás, hogy a Hévízről 5:40-kor Balatonfüred felé induló járat csak Keszthely és Balatonfüred között fog közlekedni. Keszthely, Autóbusz-állomásról 8 perccel később, 6:05-kor indul.)
  • A 1201-es számú, Budapest – Balatonalmádi – Lovas – Balatonfüred – Tihany útvonalon közlekedő buszok május 1. után már nem közlekednek. Itt Budapest és Balatonfüred között a vasutat, Balatonfüred és Tihany között pedig a 7355-ös buszt javasolja használni a közlekedési társaság.

A Füred TV értékelése szerint ezzel csupán gyetlen közvetlen járat marad meg Balatonfüred és a fővàros között, az is csak munkaszüneti napokon, ami a Budapest – Székesfehérvár – Veszprém – Balatonfüred – Keszthely vonalon jár és Budapestről 14:15-kor indul.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

közlekedés

busz

balatonfüred