Ezt minden ingázónak tudnia kell: így változik hamarosan a közlekedés a főváros és a Balaton között

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt minden ingázónak tudnia kell: így változik hamarosan a közlekedés a főváros és a Balaton között

Fontos változások lépnek életbe hamarosan Balatonfüred és a főváros közlekedése között.

Május 1-től Budapest és a Balaton északi parti települései közötti eljutáshoz már a vasút igénybevételét javasolja az utazóközönségnek a MÁV-Volán Csoport. A volanbusz.hu oldalon megjelent változások nyomán az alábbi változások lépnek majd életbe:

  • A Tihanyi-félsziget a 7355-ös busszal érhető el, amely az InterCity vonatokhoz csatlakozva indul Balatonfüredről Tihany felé.
  • A 1190-es jelzésű, Budapest – Balatonalmádi – Balatonfüred – Keszthely – Hévíz útvonalon közlekedő buszok május 1. után csak Balatonfüred és Hévíz között, a tó északi partján közlekednek, Budapest és a Balaton északi partja között a vasút igénybevételét javasolják. Ezeken a járatokon kiegészítő jegy megváltása nélkül lehet majd utazni. (További változás, hogy a Hévízről 5:40-kor Balatonfüred felé induló járat csak Keszthely és Balatonfüred között fog közlekedni. Keszthely, Autóbusz-állomásról 8 perccel később, 6:05-kor indul.)
  • A 1201-es számú, Budapest – Balatonalmádi – Lovas – Balatonfüred – Tihany útvonalon közlekedő buszok május 1. után már nem közlekednek. Itt Budapest és Balatonfüred között a vasutat, Balatonfüred és Tihany között pedig a 7355-ös buszt javasolja használni a közlekedési társaság.

A Füred TV értékelése szerint ezzel csupán gyetlen közvetlen járat marad meg Balatonfüred és a fővàros között, az is csak munkaszüneti napokon, ami a Budapest – Székesfehérvár – Veszprém – Balatonfüred – Keszthely vonalon jár és Budapestről 14:15-kor indul.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

közlekedés

busz

balatonfüred