Ez mekkora! Extra kishajókkal dobják fel a Tisza-tavi turizmust: még a bringa is elfér rajtuk

HelloVidék   
  Megosztom
Ez mekkora! Extra kishajókkal dobják fel a Tisza-tavi turizmust: még a bringa is elfér rajtuk

A hazánk második legnagyobb tavát érintő új fejlesztés célja, hogy a kerékpározás területén maximális élményt nyújtson minden korosztálynak - olvaható az Aktív Magyarország közleményében.

A Tisza-tó a hazai kerékpáros turizmus egyik fellegvára. Jól jelzi ezt, hogy kevesebb, mint egy év alatt már százezer kerékpáros használta az ottani kerékpárutakat. A megnövekedett kerékpáros forgalomra reagálva korábban kerékpárút-szakaszok újultak meg a tó körül, és egy új kerékpáros hídrendszer is épült. A tó körüli szolgáltatást az utóbbi években kalandtérkép, biciklis pihenők, mosdók, illetve egy tematikus, játszótérrel kiegészült családbarát megállóhely növelte tovább.

Most a két kerékpáros és gyalogos kishajó segítségével nemcsak a Tisza-tó teljes megkerülése, hanem akár már egy rövidebb szakasz körtúrás teljesítése is lehetővé válik, így az időseknek és a kisgyermekes családoknak sem kell lemondaniuk a Tisza-tavi kerékpározás élményéről. A kishajók a tiszaderzsi, illetve a tiszanána-dinnyésháti kikötők között közlekednek, így a tavat akár többször megkerülők számára is alternatívát, változatosságot biztosít.

A biciklis kishajók is hozzátesznek a térség egyre növekvő aktív turisztikai jelentőségéhez – emelte ki Petényi Mirkó, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ igazgatója a kishajók átadóján. Hozzátette: a mostani gyalogos-biciklis kishajók megvalósítása is azt jelzi, hogy a helyi lakosok lelkesedése és összefogása az állami szektor képviselőit is cselekvésre buzdítja.

Lovas Attila, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója is kiemelte, hogy a kishajók létrejöttéhez az Igazgatóság munkája mellett a tiszaderzsi és a tiszanánai önkormányzatok szoros együttműködésére is szükség volt. Ez az összefogás és a jövőbeni közös munka sok fejlesztést eredményezhet még a Tisza-tó számára – mondta.

A projekt részeként a kerékpáros útvonalak mentén számos információs és útirányjelző táblát helyeznek ki, bemutatva a Tisza-tó és környékének értékeit, segítve a turisták tájékozódását.

A kerékpáros kishajókat a Közép-Tiszai Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG) működési területén a Tiszaderzsi Községi Önkormányzat működteti, a fejlesztés hazai támogatásból valósult meg.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tisza-tó

kerékpár