Kirándulók, gazdák, figyelem: elkezdődött az ellési időszak, ezt az állatot tilos megérinteni

HelloVidék   
  Megosztom
Kirándulók, gazdák, figyelem: elkezdődött az ellési időszak, ezt az állatot tilos megérinteni

Nem mindennapi felvételeket kapott a Kisalföld portál egy helyi vadásztól. Néhány napos, törékeny szarvasborjút kapott lencsevégre Hengszter Gábor Kimle és Károlyháza határában.

Ahogy a lap írja, néhány napos, pettyes szarvasborjúra lett figyelmes a minap Hengszter Gábor helyi vadász. Árván, összekuporodva feküdt a törékeny borjú Kimle és Károlyháza határában az egyik szántóföldön. A szakember felhívta a figyelmet arra is, hogy mivel elkezdődött az ellési időszak, így ha gidára vagy borjúra lelünk, ne simogassuk, mert el is pusztulhat.

Fontos tudni, hogy nem minden magányos, anyja nélkül megtalált gida vagy borjú igényel emberi segítséget, sőt kifejezetten árthatunk is, ha megmentjük! A fűben lapuló apróságok csak látszólag védtelenek és elárvultak. A suta vagy tehén akkor hagyja egyedül kicsinyét, ha veszélyt érez vagy táplálkozik. Az újszülött ilyenkor ösztönösen meglapul, próbál beleolvadni környezetébe

- mutatott rá Hengszter Gábor.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ellési szezon

ellési időszak

szarvasborjú

szarvas