Kirándulók, gazdák, figyelem: elkezdődött az ellési időszak, ezt az állatot tilos megérinteni

HelloVidék   
  Megosztom
Kirándulók, gazdák, figyelem: elkezdődött az ellési időszak, ezt az állatot tilos megérinteni

Nem mindennapi felvételeket kapott a Kisalföld portál egy helyi vadásztól. Néhány napos, törékeny szarvasborjút kapott lencsevégre Hengszter Gábor Kimle és Károlyháza határában.

Ahogy a lap írja, néhány napos, pettyes szarvasborjúra lett figyelmes a minap Hengszter Gábor helyi vadász. Árván, összekuporodva feküdt a törékeny borjú Kimle és Károlyháza határában az egyik szántóföldön. A szakember felhívta a figyelmet arra is, hogy mivel elkezdődött az ellési időszak, így ha gidára vagy borjúra lelünk, ne simogassuk, mert el is pusztulhat.

Fontos tudni, hogy nem minden magányos, anyja nélkül megtalált gida vagy borjú igényel emberi segítséget, sőt kifejezetten árthatunk is, ha megmentjük! A fűben lapuló apróságok csak látszólag védtelenek és elárvultak. A suta vagy tehén akkor hagyja egyedül kicsinyét, ha veszélyt érez vagy táplálkozik. Az újszülött ilyenkor ösztönösen meglapul, próbál beleolvadni környezetébe

- mutatott rá Hengszter Gábor.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ellési szezon

ellési időszak

szarvasborjú

szarvas