Nicsak, ki fotóz?! A Google autói után most ez a világcég fényképezi a vidéket

MTI   
  Megosztom
Nicsak, ki fotóz?! A Google autói után most ez a világcég fényképezi a vidéket

Az Apple Maps és a hozzá kapcsolódó Look Around szolgáltatás tavaly áprilisban jelent meg több országban, köztük Magyarországon is. Ez a frissítés részletesebb és látványosabb tájékozódási lehetőséget kínál az Apple felhasználóknak. A Look Around, azaz a Körbenézés funkció interaktív, utcaszintű nézetet biztosít nagy felbontású 3D-s képekkel, írja a HWSW.hu techportál.

Az új Apple Maps nézet tavaly április elején indult el hazánkban, amely mindenki számára részletesebb és látványosabb tájékozódási lehetőséget kínált. Ekkor rajtolt el a Google Street View Apple-féle alteregója is, a Look Around, ami interaktív, utcaszintű nézetet biztosít nagy felbontású 3D-s képekkel. Akkoriban még jellemzően kétéves felvételek alkották az útadatbázist, amit azóta frissítettek 2023-as felvételekkel.

Az Apple Maps támogatási oldala szerint azonban az Apple autói április 15. óta ismét szelik az ország útjait, egészen júliusig bezárólag.

Az Apple kiemeli, hogy az ilyen tevékenységek során is az Apple Térképek adatgyűjtő járműveinél megszokott adatvédelmi biztosítékokat alkalmazza, azaz a Körbenézés funkcióban megjelenő képeken például kitakarja az arcokat és a rendszámtáblákat, illetve utólag is lehet kérvényezni kitakarást az erre a célra létrehozott felületen.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

apple

google autó

térkép fotózás