Jó hír az autósoknak: újabb forgalmas vidéki szakasz újult meg

MTI   
  Megosztom
Jó hír az autósoknak: újabb forgalmas vidéki szakasz újult meg

A 67-es főút Látrány elkerülő szakaszának bővítése keretében átadott több mint 10 kilométeres útszakaszon május 30-tól, rossz időjárási viszonyok esetén május 31-től óránként 90 kilométer helyett 110 kilométer/órával közlekedhetnek az autósok.

Az átépített Látrány elkerülő szakasz ideiglenes sebességkorlátozásának feloldásával immár Kaposvár és az M7-es autópálya (Balaton) között biztosított 2x2 sávon a gyors és biztonságos közlekedés - tették hozzá.

A 2-szer 2 sávos Látrány elkerülő szakasz tavaly novemberi átadója óta megtörtént a teljes projektre vonatkozó műszaki átadás-átvételi eljárás, továbbá a zöldfelület rendezése, így többek között a humuszolások és füvesítés.

A tájékoztatás szerint a végleges forgalomba helyezési engedélyt követően az említett 2x2 sávos szakaszon lekerülnek a vadveszélyre figyelmeztető, illetve a 90 kilométer/óra sebességkorlátozást jelző táblák, majd helyükre kikerülnek a 110 kilométer/óra sebességkorlátozást jelző táblák. Ezzel egyidőben a rendőrség is éles üzembe helyezi a VÉDA automata közlekedés-ellenőrzési rendszerét, így az május végétől rögzíti és tárolja a közúti szabályszegéseket.

A fejlesztés az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában hazai forrásból valósult meg. A kivitelezést a STRABAG Általános Építő Kft. végezte nettó 28 498 727 884 forint értékben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

fejlesztés