Beindultak a netes rendelések, rengeteg magyar vásárolja ezt mos: mire készülnek?

MTI   
  Megosztom
Beindultak a netes rendelések, rengeteg magyar vásárolja ezt mos: mire készülnek?

Az eMAG forgalmi adatai szerint a kemping- és túrafelszerelési termékek szezonja minden évben áprilisban kezd beindulni, de jelentős növekedést idén is májustól produkál. Az online vásárlók főleg felfújható matracot, hűtőtáskát és kiegészítőket rendelnek a webáruházból, a kategória forgalmi csúcsa a nyári szabadságolások idején, július vége tájékán várható. 

A túra- és kempingfelszerelések értékesítési szezonjának startja nagyban függ az időjárástól, de a magyar vásárlók jellemzően áprilisban kezdenek nagyobb tételben rendelni. Májusban jellemzően a szezonon kívüli hónapokénál mintegy két-háromszoros forgalmat bonyolít a portál, amely jellemzően júliusban tetőzik, szeptemberre pedig újból a szezonon kívüli volumenre vált.

Melyek a legnépszerűbb túra- és kempingfelszerelési cikkek az online áruház vásárlói körében? A legtöbben felfújható matracot, hűtőtáskát, illetve különböző kiegészítőket (például kempinglámpát, elsősegélyszettet, tábori zuhanyt) rendelnek az idei szezonnyitó értékesítési számai alapján.

Ezek a legnépszerűbb túra- és kempingtermékek a portál szerint:

  • 1. felfújható matracok
  • 2. hagyományos és elektromos hűtőtáskák
  • 3. kemping- és túrakiegészítők (pl. elsősegély-szett, kempingakkumulátor)
  • 4. kések és zsebkések
  • 5. kulacsok
  • 6. sátrak
  • 7. kemping étkészletek
  • 8. hálózsákok

A felfújható alvómatracok közül a kétszemélyesek a legnépszerűbbek, és sokan rendelnek beépített pumpával felszerelt matracot, amelyhez így nem szükséges külön pumpát becsomagolni. A hűtőtáskák közül nagyjából ugyanolyan népszerűek a passzív, jégakkuval működő, és az aktív, konnektorról, szivargyújtóról, vagy hordozható akkumulátorról működő típusok.

A túrakiegészítők közül a legtöbben kempingvécét és a használatához szükséges eszközöket, valamint olyan kempingzuhanyt keresnek, amelynek fekete PVC víztartályában a napfény felmelegíti a vizet. A zsebkések közül inkább a túrakések népszerűbbek az összecsukható bicskáknál, míg a kulacsok közül a fél-egy literes kivitel a legkelendőbb. Sátrakból a 2-3 személyes típusok fogynak idén a legjobban, a tábori étkészletek közül pedig a több darabos főzőszettek. Az online rendelt kemping- és túrafelszerelések nagyobb hányadát (közel 64 százalékát) a portál hazai ügyfelei csomagautomatában veszik át, és nagyjából harmadát kérik házhoz szállítással.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

túrafelszerelés

kemping felszerelés

túrázás

kempingezés