Valódi karácsonyfát, vagy inkább műfenyőt? Segítünk a döntésben!

HelloVidék   
  Megosztom
Valódi karácsonyfát, vagy inkább műfenyőt? Segítünk a döntésben!

Minden évben eljön a karácsony előtti időszak, amikor ugyanaz a kérdés: Milyen fajta fát vegyek? A választásban szerepet játszhat a család pénzügyi lehetősége, az, hogy kinek, mennyire fontos a fenyő illatát érezni az ünnepek alatt, mennyi időt spóroljunk a kiválasztással és mennyire legyen az a fa arányos? Vannak, akik a műfenyő mellett teszik le a voksukat, mondván, szinte minden kritériumnak megfelel, de vannak, akik igazi Nordmann, Luc vagy Ezüstfenyő nélkül nem tudják elképzelni a karácsonyt. A HelloVidéknek a ShopAlike csapata segített, hogy megvizsgáljuk mindkét alternatívát, hátha megkönnyítjük a döntést.

Valódi Karácsonyfák

  • 11 hónap munkára van szükség minden évben a karácsonyfa termesztéshez, beleértve az alapvető ápolást, a kártevők és betegségek elleni védelmet, a formára metszést, és a fák kivágását.
  • 1-10 új fa helyettesít minden újonnan kivágott fát, így garantálva a faiskolák fenntarthatóságát.
  • 80 millió karácsonyfa növekszik faiskolában Európa-szerte. Németország a legnagyobb termelő, de az exportálás terén Dánia jár az élen, míg növekednek, addig tisztítják a levegőt.
  • A faiskolákból az üzletekbe és otthonokba, majd az újrahasznosító telepekbe való szállítás nagyban növeli a fák ökológiai lábnyomát.

Műfenyők

  • Elméletileg 70 évnyi munkát takaríthatunk meg, ha 10 évig műfenyőt használunk, ahelyett, hogy 10 élő fát vennénk, melyek egyenként 7 év alatt termelődtek.
  • 40 kg szén-dioxid egy 2 méter magas műfenyő hozzávetőleges ökolábnyoma.
  • Kína a legnagyobb műfenyő gyártó ország. A karácsonyfákat teherhajókon szállítják világszerte.
  • 20 használat szükséges ahhoz, hogy egy műfenyő környezetbarátabb legyen, mint az igazi.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

karácsonyfa

műfenyő

fenyőfa

hellovidék

előnyök

választás