Kiderült: a menzás leves volt az oka a komoly megbetegedéseknek Lábatlanban

MTI   
  Megosztom
Kiderült: a menzás leves volt az oka a komoly megbetegedéseknek Lábatlanban

A közétkeztetést biztosító cég leveséből kimutatott Bacillus cereus nevű kórokozó, valamint az emberről emberre terjedő Calici vírus okozta Lábatlanban a hét elején csaknem kétszáz ember megbetegedését - tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal.

A szervezet közölte: a levesből kimutatott bacilus mellett a Calici vírus következménye, hogy a fertőzöttek száma nagymértékben megnövekedett. A fertőzési lánc megszakítása óta újabb megbetegedés nem történt, de a főzőkonyha működését csak az ismételt higiénés és laboratóriumi vizsgálatok után engedélyezik - írták.

Lábatlanban hétfőn a Zengő óvoda és bölcsőde két telephelyén nyolcvan gyerek és a dolgozók fele, az Arany János általános és művészeti iskolában pedig százöt gyerek hiányzott hányással és hasmenéssel járó betegség miatt, ezért keddre és szerdára is rendkívüli szünetet rendeltek el.

Dinnyés József (független) polgármester a város közösségi oldalán közölte, hogy csütörtökön már a megszokott rendben működtek az intézmények. A közétkeztetést átmenetileg egy másik szolgáltató biztosítja.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

óvoda

iskola

lábatlan

ételmérgezés