Tojást raktak az ország kedvenc gólyái: kukkants be te is a fészkükbe

MTI   
  Megosztom
Tojást raktak az ország kedvenc gólyái: kukkants be te is a fészkükbe

Megjelent az első tojás csütörtökön a gemenci feketególya-pár bekamerázott fészkében. Korábban Sára és Tóbiás lakta a fészket, most hogy új gólyapár költözött a helyükre, a kutatók megfigyelhetik eltérő szokásaikat.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, új gólyapár költözött a gemenci fészekbe, akik rögtön nagy népszerűségre tettek szert. Most pedig megjelent fészkükben az első tojás is.

A korábbi pár, Sára és Tóbiás általában 4 tojást rakott, de csak a kamerák beüzemelése előtti évben, 2012-ben repült ki 4 fióka a fészekből. A 2012 és 2018 közötti 7 évben összesen 17 fiatal madár hagyta el a fészket július végén, augusztus elején.

Az adatokat, amelyeket Tóbiás és Sára megfigyelésekor regisztráltak a kutatók, most összehasonlíthatják az új gólyapár szokásaival. A hasonlóságok és a különbözőségek feltárása olyan kutatási eredményeket szolgáltathat, amelyek

Az immár hatodik éve működő tudományos kutatás a Gemenc Zrt. finanszírozásával a Duna-Dráva Nemzeti Park, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésével jött létre.

A fészek új lakóit te is megfigyelheted az élő kameraadáson keresztül, a Gemenc Zrt. oldalán.

Címlapképünk illusztráció

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

helloviék

gólya

gólyapár

fészek

tojás

kamera

videó