3 gyanús jel: ha ezeket tapasztalod, támadás várhat rád az utcán

HelloVidék   
  Megosztom
3 gyanús jel: ha ezeket tapasztalod, támadás várhat rád az utcán

"Nem lehet eleget beszélni az önvédelem fontosságáról" - vallja Kovács Ildikó női önvédelmi oktató, aki szerint az utcai támadások esetében a megelőzés akár életeket is menthet. Számos jel van ugyanis, amit észrevehetünk még a baj megtörténte előtt, ha pedig nyitott szemmel járunk és felkészültek vagyunk, elkerülhetjük azt, hogy áldozattá váljunk.

A szakértő egy csokorba gyűjtötte azokat az egyértelmű jeleket, amik arra utalnak, hogy veszélyben vagyunk.

1. Tesztelik a figyelmességünket

Az előre kitervelt támadások sajátossága, hogy a támadó hosszú ideig figyeli, követi leendő áldozatát, hogy lássa, mennyire éber. Aki nem veszi észre, arról azt gondolja, hogy könnyű préda. Aki azonban hátra-hátra nézeget, hirtelen megáll, vagy gyanúsnak vélt személyt alaposan megnézi, csökkenti az esélyeit a támadásra, ugyanis így a támadó nem tudja azt elérni, hogy váratlanul csapjon le.

2. Ellenőrzik a stabilitásunkat

Előfordul, hogy az utcán elhaladva kicsit meglökik az embert, így próbálgatják, hogy milyen a kiállásunk, milyen a stabilitásunk. Ha arrébb repülsz és szó nélkül tovább állsz, az azt az üzenetet közvetíti a támadó felé, hogy egyszerű dolga lenne veled. Ha azonban rátartasz, sőt, még szóvá is teszed a lökést, akkor ismét egy nagy lépést tettél afelé, hogy ne téged válasszon áldozatául.

3. Megfigyelnek

Akár napokon keresztül is követhetnek, megfigyelik a járásodat, a szokásaidat. Például, hogy gyakran egyedül jársz, vagy többször későn érsz haza. Az is fontos jel számukra, hogy például a buszmegálló felé közeledve mennyire nézed a körülötted történő eseményeket, embereket vagy esetleg a telefonodba bújva a teljes mértékben kizárod a külvilágot.

Ez persze nem azt jelenti, hogy paranoiássá kell válnunk, csupán legyünk figyelmesek, redukáljunk le minden olyan tényezőt, ami csökkenti a reakcióidőt egy esetleges támadás esetén, hiszen az éberségünk akár a tragédiától is megmenthet bennünket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

önvédelem

támadás

támadó

megelőzés

védekezés