Ismét lelöttek egy bükki farkast

Index   
  Megosztom
Ismét lelöttek egy bükki farkast

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa október 8 -án egy kifejlett európai szürke farkas (Canis lupus) fiatal hím példányának tetemére bukkant Nagyvisnyó külterületén - közölte a nemzeti park. Egyértelműen azonosítható lőtt sebet találtak rajta. Az egyed mozgáskörzetét már ismerték, valószínűleg pár évvel ezelőtt a Bükkben született.

A farkas fokozottan védett faj, leölése bűncselekmény. A nemzeti park természetkárosítás és állatkínzás miatt feljelentést tett – írja az index.hu

Évek óta nyomon követik a jelenlétüket a nemzeti park munkatársai, melynek során hullaték- és szőrmintákat gyűjtenek be, genetikai vizsgálatokat végeznek és kameracsapdás felvételek sokaságát készítették el. A család életéről, táplálkozási szokásairól, létszámának változásairól mindezek segítségével hasznos kutatási anyag gyűlt össze, amely segíthet a további védelmük megszervezésében és a tévhitek eloszlatásában is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

farkas

bükk

hellovidék

nemzeti park