Ismét lelöttek egy bükki farkast

Index   
  Megosztom
Ismét lelöttek egy bükki farkast

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa október 8 -án egy kifejlett európai szürke farkas (Canis lupus) fiatal hím példányának tetemére bukkant Nagyvisnyó külterületén - közölte a nemzeti park. Egyértelműen azonosítható lőtt sebet találtak rajta. Az egyed mozgáskörzetét már ismerték, valószínűleg pár évvel ezelőtt a Bükkben született.

A farkas fokozottan védett faj, leölése bűncselekmény. A nemzeti park természetkárosítás és állatkínzás miatt feljelentést tett – írja az index.hu

Évek óta nyomon követik a jelenlétüket a nemzeti park munkatársai, melynek során hullaték- és szőrmintákat gyűjtenek be, genetikai vizsgálatokat végeznek és kameracsapdás felvételek sokaságát készítették el. A család életéről, táplálkozási szokásairól, létszámának változásairól mindezek segítségével hasznos kutatási anyag gyűlt össze, amely segíthet a további védelmük megszervezésében és a tévhitek eloszlatásában is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

farkas

bükk

hellovidék

nemzeti park