Nagyszabású fejlesztés veszi kezdetét: egymilliárd forintot nyert a TDK

MTI   
  Megosztom
Nagyszabású fejlesztés veszi kezdetét: egymilliárd forintot nyert a TDK

Egymilliárd forintot meghaladó összeget fordít kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitásának bővítésére 2019 április végéig egy, az Európai Unió által támogatott projekt keretében a TDK Hungary Components Kft. - közölte a cég vezetése.

A tájékoztatás szerint a szombathelyi székhelyű vállalkozás a Széchenyi 2020 programban 257,74 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el, amelyet felhasználva 1 milliárd 31 millió forint összköltségvetésű beruházást valósít meg.

A beruházás célja új generációs alumínium elektrolit kondenzátorok fejlesztése, ami magában foglalja az alapanyag-fejlesztést, új elektromechanikai konstrukciók kialakítását és egy teljesen új gyártástechnológia kiépítését is.

A projekt megvalósításától hosszabb élettartamú, nagyobb energiatároló képességgel és elektromos terhelhetőséggel rendelkező termékek, termékszériák - kondenzátorok - kifejlesztését várják, amelyek az eddigieknél is jobban ki tudják majd szolgálni a vevői igényeket és tovább növelhetik az exportot.

A 2019 április végén lezáruló projekt bér- és járulék költséget, anyagköltséget, infrastrukturális fejlesztést is tartalmaz.

A TDK Hungary Components Kft. a tokiói székhelyű TDK konszern tagja. A szombathelyi üzemben alumínium elektrolit kondenzátorokat, fojtótekercseket és zavarszűrőket gyártanak, jelenleg 2700 embert foglalkoztatnak. A szombathelyi cég a vállalaton belül az ipari elektronikai alkalmazásokban használt alumínium elektrolit kondenzátorok gyártásának kompetencia-központjává vált.

A TDK Hungary Components Kft. (korábban EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.) árbevétele a 2016 márciusában zárult üzleti évben 222 millió 611 ezer euró volt 12 millió eurós adózott eredmény mellett, a 2017-ben lezárult üzleti évben 230 millió 732 ezer euró volt 5,7 millió eurós adózott eredmény mellett, a 2018 márciusban lezárult üzleti évben pedig 253 millió 595 ezer euró volt 971 ezer eurós adózott eredmény mellett.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szombathely

innováció

kutatás