Felavatták a felújított egészségházat Üllésen

MTI   
  Megosztom
Felavatták a felújított egészségházat Üllésen

Befejeződött az üllési egészségház rekonstrukciója, a százmillió forintos beruházást kedden adták át.

A fejlesztésnek köszönhetően az orvosok, a szakdolgozók már korszerű körülmények között folytathatják munkájukat, mondta Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az avatóünnepségen.

Üllésen az egészségügyben tevékenykedők mér megszervezték munkájukat, praxisközösségben dolgoznak, ami országosan is példaértékű, mondta el Horváth Ildikó.

Az orvosi rendelőt 1968-ban adták át, azóta bővítették, felújították, de már kicsinek bizonyult, nyilatkozta Nagy Attila, Üllés polgármestere.

A Csongrád megyei község képviselő-testülete 2008-ban döntött az egészségház kialakításáról. Első lépésként a rendelőkkel szomszédos gondozási központot költöztették át egy korábbi iskolaépületbe, majd a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert 80 millió forintos támogatása tavaly lehetővé tette a beruházást. Az egészségházban két-két orvosi és fogorvosi rendelőt alakítottak ki várótermekkel és szociális helyiségekkel, és itt működik a védőnői szolgálat is, mondta a polgármester.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

üllés

fejlesztés

egészségügy