Felavatták a felújított egészségházat Üllésen

MTI   
  Megosztom
Felavatták a felújított egészségházat Üllésen

Befejeződött az üllési egészségház rekonstrukciója, a százmillió forintos beruházást kedden adták át.

A fejlesztésnek köszönhetően az orvosok, a szakdolgozók már korszerű körülmények között folytathatják munkájukat, mondta Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az avatóünnepségen.

Üllésen az egészségügyben tevékenykedők mér megszervezték munkájukat, praxisközösségben dolgoznak, ami országosan is példaértékű, mondta el Horváth Ildikó.

Az orvosi rendelőt 1968-ban adták át, azóta bővítették, felújították, de már kicsinek bizonyult, nyilatkozta Nagy Attila, Üllés polgármestere.

A Csongrád megyei község képviselő-testülete 2008-ban döntött az egészségház kialakításáról. Első lépésként a rendelőkkel szomszédos gondozási központot költöztették át egy korábbi iskolaépületbe, majd a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert 80 millió forintos támogatása tavaly lehetővé tette a beruházást. Az egészségházban két-két orvosi és fogorvosi rendelőt alakítottak ki várótermekkel és szociális helyiségekkel, és itt működik a védőnői szolgálat is, mondta a polgármester.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

üllés

fejlesztés

egészségügy