Kiderült az igazság: ennyit költenek a kórházakban a betegek étkeztetésére

hvg.hu   
  Megosztom
Kiderült az igazság: ennyit költenek a kórházakban a betegek étkeztetésére

Jelenleg egy élelmezési nap fajlagos költsége 1500-1600 forint között mozog - írja a hvg.hu.

Lukács László György azzal a kérdéssel kereste meg Kásler Miklóst, az EMMI miniszterét, hogy:

"Mekkora napi összegből kell az élelmezést megoldani a hazai közfinanszírozott egészségügyi intézményekben?"

A feltett kérdésre Rétvári Bence válaszolt Kásler Miklós nevében. A HVG információi szerint az egészségügyi intézményekben az élelmezés a finanszírozás részét képezi, nem kapnak külön támogatást az intézmények e feladat ellátására.

Rétvári Bence hozzátette, hogy az élelmezési nap és az ápolási nap eltérő fogalmak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kórház

beteg

étkeztetés

élelmezés