Legyen a Te iskolád is Ökoiskola! Kiírták a pályázatokat

MTI   
  Megosztom
Legyen a Te iskolád is Ökoiskola! Kiírták a pályázatokat

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) nyílt pályázatot hirdet Ökoiskola és Örökös Ökoiskola cím elnyerésére.

A címekre olyan iskolák pályázhatnak, amelyek a fenntarthatóságra való nevelés érdekében elkötelezett és felelősségteljes pedagógiai munkát végeznek, illetve gondoskodnak arról, hogy tanulóik a környezet megóvása iránt elkötelezett felnőttekké váljanak.

Tavaly 48 köznevelési intézmény először, 54 pedig másodszor vehette át az Ökoiskola címet, 56 intézmény pedig Örökös Ökoiskola lett. Jelenleg már csaknem ezer intézmény viseli az Ökoiskola vagy az Örökös Ökoiskola címet, így a diákok mintegy 29 százaléka jár olyan intézménybe, ahol fokozottan figyelnek a környezettudatosságra.

A tavalyi évben Ökoiskola, valamint Örökös Ökoiskola címet nyert intézmények az alábbi térképen kereshetők:

A térkép forrása: ofi.hu

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ökoiskola

öko

környezettudatosság

iskola