Lesújtó valóság: 100-ból 96 nő nem elégedett önmagával

HelloVidék   
  Megosztom
Lesújtó valóság: 100-ból 96 nő nem elégedett önmagával

Március 20-tól Well&fit néven újul meg a Wellness magazin és a wellnesscafe.hu. A márka 2018 folyamán több mint ezer 17-65 éves női internetező részvételével készített reprezentatív kutatást, amely kitért arra is, hogy a nők hogyan tekintenek önmagukra és életmódjukra. A válaszokból kiderült, hogy a megkérdezettek mindössze 4 százaléka elégedett magával teljes mértékben, 25 százalékuk pár kilót, 29 százalékuk viszont több mint 10 kilót szeretne leadni.

Ingerzajos környezetben élünk. Mindenhonnan az áramlik felénk, hogy milyennek kellene lennünk, de sajnos néhány szuperkapszula és egy időmenedzsment-applikáció nem fogja megoldani az életünket

- mondja Viniczai Andrea coach, a Well&fit szakmai tanácsadója, aki szerint fontos, hogy a tudatosságot beemeljük a mindennapjainkba, ezáltal könnyebben tudjuk hétköznapi helyzeteinket megoldani, testünket-lelkünket karbantartani és reális, motiváló célokat kitűzni magunk elé.

A megkérdezett nők közel fele stresszes (49%), negyede rosszul alszik (26%) és több, mint harmada fáradtan kel (38%), de a coach szerint a felmérés eredményei pozitív folyamatokra is rámutattak: a célok tekintetében a kitöltők mindössze 30 százaléka jelölte meg a fogyást, míg a válaszadók elsősorban jobban szeretnék érezni magukat a bőrükben (51%), valamint egészségesebbek (50%) és magabiztosabbak szeretnének lenni (37%).

Attól, hogy lefogyunk, nem biztos, hogy jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben. Ezért is pozitív fejlemény, hogy a válaszadóknál magasabb százalékarányt ért el az egészségesebb élet és a magabiztosság vágya. Ezek az eredmények egy tudatosabb, fókuszáltabb nőtípust mutatnak

– mondta Viniczai Andrea. A felmérésből kiderült az is, hogy a rendszeresen sportolók 75 százaléka saját maga állítja össze az edzéstervét, amihez magazinokból, online- és videómegosztó oldalakról, valamint DVD-kből merít ihletet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

életmód

egészség

testsúly

stressz

alvás

magabiztosság

felmérés

kutatás

nők