Így mentik a szabolcsi kutyákat: száznál is több állat vár gazdára

24.hu   
  Megosztom
Így mentik a szabolcsi kutyákat: száznál is több állat vár gazdára

Budapesttől több mint kétszáz kilométerre, az ország egyik legszegényebb régiójában kutyák tucatjai várnak arra, hogy szerető gazdára találjanak - írja a 24.hu.

A Fogadj Örökbe Alapítvány és munkatársai nap, mint nap azon fáradoznak, hogy a nyírmadai menhely kutyusai minél előtt szerető gazdihoz kerüljenek. Ahogy a portál fogalmaz, sok esetben apró ketrecben tengődő kutyák egyetlen esélye a boldog életre az, ha az alapítvány befogadókat talál nekik.

Volt olyan kutyus, akit fejbe vertek, akinek lecsonkolták a fülét, akit felakasztottak. Több mint száz kutya van a menhelyen, ebből rengeteg a sérült, beteg állat. Ha egy eb ide kerül, akkor vele már biztosan valami probléma van, ezért rettentő nehéz a menhelynek fenntartania magát.

- hangsúlyozta Szabó Zita, az alapítvány munkatársa. Külön kiemelte a fekete kutya mizériát, ami annyit jelent, hogy a magyar emberek babonából vagy tévhitek miatt, nem akarnak befogadni fekete színű állatokat, így ők hátránnyal indulnak az örökbefogadást illetően. Kiemelte azt is, hogy a menhelyen a kutyák több mint fele, fekete.

Persze vannak sikertörténetek is, Zita szerint tőlük már több mint kétszáz kutyus talált gazdát és szerető otthont. A kutyusok szállítását ő maguk, vagy kutyafuvar szolgáltatással oldják meg.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kutya

mentés

menhely

kutyamenhely

állatmenhely

mentés