Így mentik a szabolcsi kutyákat: száznál is több állat vár gazdára

24.hu   
  Megosztom
Így mentik a szabolcsi kutyákat: száznál is több állat vár gazdára

Budapesttől több mint kétszáz kilométerre, az ország egyik legszegényebb régiójában kutyák tucatjai várnak arra, hogy szerető gazdára találjanak - írja a 24.hu.

A Fogadj Örökbe Alapítvány és munkatársai nap, mint nap azon fáradoznak, hogy a nyírmadai menhely kutyusai minél előtt szerető gazdihoz kerüljenek. Ahogy a portál fogalmaz, sok esetben apró ketrecben tengődő kutyák egyetlen esélye a boldog életre az, ha az alapítvány befogadókat talál nekik.

Volt olyan kutyus, akit fejbe vertek, akinek lecsonkolták a fülét, akit felakasztottak. Több mint száz kutya van a menhelyen, ebből rengeteg a sérült, beteg állat. Ha egy eb ide kerül, akkor vele már biztosan valami probléma van, ezért rettentő nehéz a menhelynek fenntartania magát.

- hangsúlyozta Szabó Zita, az alapítvány munkatársa. Külön kiemelte a fekete kutya mizériát, ami annyit jelent, hogy a magyar emberek babonából vagy tévhitek miatt, nem akarnak befogadni fekete színű állatokat, így ők hátránnyal indulnak az örökbefogadást illetően. Kiemelte azt is, hogy a menhelyen a kutyák több mint fele, fekete.

Persze vannak sikertörténetek is, Zita szerint tőlük már több mint kétszáz kutyus talált gazdát és szerető otthont. A kutyusok szállítását ő maguk, vagy kutyafuvar szolgáltatással oldják meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kutya

mentés

menhely

kutyamenhely

állatmenhely

mentés