Javul a helyzet a betegellátásban: új orvosi rendelők épülhetnek országszerte!

MTI   
  Megosztom
Javul a helyzet a betegellátásban: új orvosi rendelők épülhetnek országszerte!

Július végén az Állami Egészségügyi Ellátó Központ praxiskezelő nyilvántartásában 635 üresen álló háziorvosi és fogorvosi praxis volt, év elején pedig még 670 üresen álló körzet szerepelt - írja szerdai számában a Világgazdaság.

A 389 üres háziorvosi körzetből a legtöbb Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van. A tartósan üres praxisok száma eléri az ötvenet, a statisztikai adatok szerint Jász-Nagykun-Szolnok megyében 29, Békés megyében pedig 30 praxisban egészen biztosan nem rendel háziorvos.

A számok azt mutatják, hogy a jelenleg üresen álló 246 fogorvosi praxis annak idején csődbe ment, mert nem tudta eladni a korábbi üzemeltetője. Az alapellátó fogorvoslásban az üres körzetek száma a februári 255-höz képest kilenccel csökkent.

Idén egyébként a Magyar falu program keretében 186 orvosi rendelő épülhet vagy újulhat meg összesen négymilliárd forint értékben, illetve 778 kistelepülésen nyílik lehetőség orvosi eszközök beszerzésére, összesen kétmilliárd forintért.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rendelő

háziorvos

praxis

betegség

egészség

orvos

magyar falu program