Sikeres a Magyarok kenyere program: rengeteg rászoruló gyermek jut pékáruhoz!

HelloVidék   
  Megosztom
Sikeres a Magyarok kenyere program: rengeteg rászoruló gyermek jut pékáruhoz!

Tavaly több, mint 5000 gazda adakozott Csongrád megyében a Magyarok Kenyere program keretében. Összesen 9000 kg lisztet tudtak jótékony célra fordítani, mely közel 80 ezer gyermekhez jutott el itthon és a Kárpát-medence területén egyaránt – mondta el köszöntő beszédében Farkas Sándor miniszterhelyettes a Magyarok Kenyere program szőregi helyszínén.

A Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem programot 2019-ben minden eddiginél szélesebb körben, a Kárpát-medence teljes magyar gazdatársadalmát bevonva szervezte meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz).

A gyűjtés célja az volt, hogy különböző civil szervezeteken keresztül minél több rászoruló gyermek jusson őszre olyan élelemhez, amelynek alapja a jó minőségű magyar liszt. A szervezők kiemelten fontosnak tartották, hogy a gazdák ne a mennyiségre, hanem a minőségre törekedjenek, hiszen ez az egyik alapja a jó élelmiszernek – írja közleményében az Agrárminisztérium.

Az idei aratási idény rövidesen véget ér, az őszi árpa, őszi káposztarepce és magborsó betakarítása befejeződött, mondta el az agrártárca miniszterhelyettese. Az őszi árpa termésátlaga 5,49 t/ha, ami meghaladja a tavalyi átlagot (4,92t/ha). Jó eredmény várható az őszi búza esetében, mivel 5,25 t/ha a várható termésátlag, melynek a betakarítása a végéhez közeledik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

jótékonyság

kenyér

gabona

mezőgazdaság

gyerekek

búza