Már menthetetlen volt, inkább újat építettek: 19 millióból készült el az orvosi rendelő

HelloVidék   
  Megosztom
Már menthetetlen volt, inkább újat építettek: 19 millióból készült el az orvosi rendelő

Elkészült Szilsárkány Község új orvosi rendelője. A vissza nem térítendő támogatás 18,99 millió forint volt, melyet az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja finanszírozott.

Szilsárkány Község korábbi orvosi rendelőjének épülete olyan rossz állapotban volt, hogy alig volt alkalmas a közszolgáltatási funkció ellátására, ezért szükségessé vált egy új orvosi rendelő felépítése, így a 18,99 millió forintos európai uniós beruházásnak köszönhetően került megépítésre az új orvosi rendelő – írja közleményében a Szilsárkány Község Önkormányzata.

Két rendelőhelyiség és tizenkét egyéb helyiség kialakítása valósult meg az új épületben. A komplexumban orvosi rendelő, és védőnői vizsgáló lett kialakítva külön-külön váróteremmel. A dolgozók részére személyzeti öltöző illetve elkülönített WC is kialakításra került.

Az új rendelőben a beruházásnak köszönhetően a gyermek és felnőtt egészségügyi ellátás komfortos körülmények között tud majd működni. Az épület akadálymentesítése révén a község biztosítani tudja a fogyatékkal élő lakosoknak is az esélyegyenlőséget az egészségügyi ellátás igénybevételére.

Az uniós támogatásból finanszírozott orvosi rendelő az Önkormányzat udvarán épült meg, így megközelítése gyalogosan, kerékpárral, illetve autóval is lehetséges. A korszerűsítés a betegek elégedettségének növelését, esélyegyenlőség érvényesülését, és a fenntartható fejlődést szolgálja. A fejlesztésnek köszönhetően hosszú távon javulnak az egészségügyi mutatók is, mely kihat az életminőség javulására is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orvos

rendelő

egészség

fejlesztés

szilsárkány

korszerűsítés

beteg