Vedd komolyan: súlyos betegséghez vezethet a kezeletlen allergia

MTI   
  Megosztom
Vedd komolyan: súlyos betegséghez vezethet a kezeletlen allergia

Fontos, hogy az allergiás tünetek kezelve legyenek, mert anélkül akár asztma is kialakulhat - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakértője az M1 aktuális csatornán.

Az esetek 30-40 százalékában alakul ki szövődmény, ezért érdemes kivizsgáltatni az allergia kiváltó okát és utána tüneti kezelést alkalmazni

- mondta Páldy Anna.

A parlagfűre allergiásoknál egy idő után más növények és ételek is kiválthatják a tüneteket, 30-40 százalékuk például a görögdinnyétől, a paradicsomtól és a banántól is tüneteket produkál

- fejtette ki a szakember, aki beszélt arról is, hogy a parlagfű virágzása augusztus elején kezdődik, és egészen az első fagyig tart. Egy-egy növény több millió pollent termel, amelyek általában 60-70 napig tartósan kimutathatóak a levegőben.

A betegek immunterápiával pár év alatt tünetmentessé válhatnak, az új módszert azonban kevesen alkalmazzák

- tette hozzá a szakértő.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

allergia

allergiás

allergiások

kezelés

betegség

asztma